perjantai 10. joulukuuta 2010

Talvi vihdoinkin täällä?

Täksi viikonlopuksi luvattiin vihdoinkin talvista ilmaa ja sateita,mutta aamulla vielä oli aurinkoista ja kaunista.Nyt iltapäivällä sitten satoikin ja näyttääkin kivan harmaalta ikuisen auringon sijaan. Vein Bambin ulos  viereiseen puistoon heti sateen jälkeen,ja siellä sun täällä oli lätäköitä.Kylmää ei vielä ole,vaan juuri nyt lämpömittarini mukaan 20 astetta,mutta toivottavasti vielä kylmenee. 
Puistossa sateen jälkeen
Vaikka sade on enemmän kuin tervetullutta,viime viikon metsäpaloissa tuhoutuneen Carmel-vuoriston alueella siitä voi olla harmiakin:koska luonto siellä on täysin tuhoutunut,on siellä vesivyöryjen vaara.
Bambi ihmetteli sateen mukana  kadonneita hajuja.....

32 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Nyt kai on soveliasta toivoa viileitä säitä! Jo se on aikakin. Olette siellä olleet Bambin kanssa kuumissannen kuukausitolkulla.

Kiva leikkipaikka!

Yaelian kirjoitti...

Johanna;kyllä vaan! Viime aikoina on tosin ollut ihan siedettävää,ja illat ovat olleet miellyttävän viileät,mutta on ollut rutikuivaa. Harmi vaan,että sade tuli viikon myöhässä...ehkä jos olisi tullut viime viikolla palon vahingot olisivat jääneet pienemmiksi.

Allu kirjoitti...

No onpas teillä viileää :D

arleena kirjoitti...

Sade ja viilennyt sää raikastaa luonnon ja ilman. Näyttääkin raikkaalta kuvissasi.

mizyéna kirjoitti...

Ihanat liukumäet :))

Meillä on ollut viime viikko tosi lämmin. Istuin vielä illalla myöhään eilen verannalla ilman takkia mikä on aika hyvin joulukuun sääksi. Vaan tänään myrskyää ja ilma on viilenemässä.

SusuPetal kirjoitti...

Ihan noin oikeudenmukaisuuden vuoksi toivon teille entistä kylmempää :)

Susanne kirjoitti...

Toivottavasti sinne tulee sadetta ja pilvistä kun sitä kaipaatte sinne ja meille tänne vähän auringonpaistetta kun sitä täällä kaivataan:)
Mukavaa viikonloppua!:)

anumorchy kirjoitti...

Eikohan huomenna ja sunnuntaina tule vetta aika lailla. Karsivallisyytta!

Sirokko kirjoitti...

Harvemmin sitä vesisadetta saa kenellekään toivoa, mutta nyt voi.
Meillä on kyllä ollut normaali talven alku, välillä tosin kuumakin päivä, mutta enimmäkseen viileää. Niin kuin pitääkin.

Ari kirjoitti...

Malta nyt kyllä ne lupaamani raemyrskyt tulevat ja jopa lunta niin että oksat taittuu.

Hippu kirjoitti...

Aika samoissa lämpötiloissa olette näköjään kuin mekin oltiin pari päivää sitten. Nauttikaahan viileästä! :-)

Täällä meni se matalapaine ohi jo, ja eilen sain taas pyykkejäkin pestyä, kun lämpötilat hipoivat kolmeakymmentä. Ihmeellisiä muutoksia säissä ihan pienen ajan sisällä, vaikka nyt pitäisi olla aika lailla tasaisia lämpötiloja!

Yaelian kirjoitti...

Allu:no joo,kaikki on suhteellista;D Ylipitkän kuuman kauden jälkeen 20 astettakin jo tuntuu viileältä...

Arleena:Sade raikastaa ihanasti,etenkin kun maa on rutikuiva ja niin sitä kaivannut.

Mizyena:teillä sitten aika lailla samat säät kuin täällä.Nuo liukumäet ovatkin ihanat,jos en olisi näin suuri leikkisin niissä itsekin;D

SusuPetal:No kiitos siitä;D Nyt istunkin tässä tietokoneen äärellä paksu pusero päällä....

Susanne:Vaihtokauppa sopiskin hyvin;D Sinulle kiitos samoin hyvää viikonloppua!

Anu:Toivotaan niin!

Sirokko. Sadetta tarvitaan,ja paljon! Meillä taas on ollut epätavallisen kuumaa koko syksyn,eikä sadetta ole herunut kuin pari tippaa tähän asti.

Ari:No lumi oliskin kivaa,vaan ei sitä tänne ihan takapihalleni taida tulla (50-luvulla oli kerran lunta Tel Avivissa) mutta ehkä tuonne vähän pohjoisemmassa osassa maata sellaistakin tulee...

Hippu:Aika nopeita muutoksia teillä! Täällä joskus keväällä pasaatituulten aikana voi olla tuollaisia äärimmäisiä sään heilahteluita.Kunhan se viileä tulee,aion nauttia.Olis kiva käyttää talvivaatteitakin välillä...

BLOGitse kirjoitti...

juu ja oikein pimeaakin teille saisi kylmyyden lisaksi tulla! :)
Tiedoksi, etta kylla mina joulu/uudenvuoden postaukseen ajan loydan!

Yaelian kirjoitti...

BLOGitse:no ihan sellaista Suomen pimeää en kyllä haluaisi...mutta pitkän kuuman kauden jälkeen sitä kaipaa kyllä viileää.Ja kiva,kun ehdit vielä kuitenkin tämän vuoden puolella bloggailla.

Sateenkaari kirjoitti...

Antalyassa viileni siihen +20:een juuri,kun sielta laksin.

Nurkkalintu kirjoitti...

Jee! \o/ *siellä viilenee*

Mukavan kylmää ja kosteaa viikonloppua sinne seudulle!

Maria kirjoitti...

Viileämpään viikonvaihteeseen hyviä hetkiä!

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Siellä on niin usein niin samanlaiset kelit ja lämpötilat kuin täällä Kaliforniassa ja ihan samanlaiset ongelmat, täällä kanssa maastopaljon jälkeen on tuhoisia mutavyöryjä. Tänä vuonna kyllä täällä päästiin harvinaisen helpolla.

pikkujutut kirjoitti...

Pohjoisnaapurissakin oli sadellut nyt illalla ja myrskyä luvassa huomiseksi. Saa nähdä tästäkö se nyt alkaa vai jääkö yhteen viikonloppuun..vesivarannot alkavat olla aika vähissä.

Yaelian kirjoitti...

Sateenkaari:Antalyassakin siis aika sama sää..

Nurkkalintu:ihanaa että viilenee!Kiitos,sinullekin hyvää viikonloppua!

Maria.Kiitos toivotuksista:-)

Itkupilli:niin aika paljon samanlaista;tosin en muista että teilläpäin olisi ollut kamalan kosteaa kuten täällä kesällä vai muistanko väärin...Kunnon mutavyöryn olen kokenut Venezuelassa,jossa jouduttiin lähtemään sitä pakoon.Tänäkin vuonna siellä on sellaisia ollut,tuhoisin seurauksin.

Pikkujutut:Samoin täällä vesivarastot kriittisessä tilassa ja Genetsaret-järvi lähenee mustaa rajaa,mikä on paha juttu.Mutta toivottavasti tulee vielä sateita,paljonkin.

hanne kirjoitti...

Vieläkö kisuli on teillä?

Ihanaa, että saitte sadetta ja viilenevää..
vaiks mun lukion rehtori on siellä just nyt perheineen, ne kait haluais paistatella lämmössä..hassua!

Yaelian kirjoitti...

Hanne;Kisuli ei enään ole meillä;se oli vähän liian hankalaa Bambin vuoksi. Mutta toivottavasti löytää hyvän kodin,on suloinen ja tosi pieni kisuli,kuten kuvastakin tuolla alempana näkyy. Hanne,riippuu missä päin täällä on ,esimerkiksi Eilatissa on melkein aina kesä,pohjoisessa talvista nyt ja täällä keskiosassa ,rannikon lähellä,tuulista ja hieman viileää.Kyllä teidän rehtorille aurinkoakin riittää....

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Hauskaa että tuli helpotusta helteeseen.
Meillä vyötäröön asti lunta!

MaaMaa kirjoitti...

No vihdoin viileni sielä! Ja ihan kunnolla, vaikka tuohan on vielä ihan Suomalainen kesäsää ;) Kuinka kylmä sielä on kylmimmillään?
Toivotaan, ettei tule maanvyöryjä metsäpaloalueilla!

mukavaa viikonloppua Yaelian ja Bambi <3

Yaelian kirjoitti...

Tuure;olenkin seurannut teidän lumitilannetta,kauheasti lunta!

MaaMaa:vihdoinkin tuli talvista,vaikka lämpötilat vielä ovat aika korkeat,20 asteen tuntumassa. Täällä ilmasto vaihtelee alueen mukana,eli etelässä Eilatissa melkein aina kesäistä,täällä tällainen leuto Välimeren talvi ja pohjoisessa voi olla luntakin.Hermonin vuorella on hiihtokeskus,jossa jonkun aikaa lunta joka vuosi. Kävin siellä kerran eksän kanssa laskettelemassakin.

Leena Lumi kirjoitti...

Mikä helpotus! Pääasia,että sataa.

Bambilla on topakat valjaat;-) Kiva, että pidät valjaissa. Kuka sitä haluaisi olla kurkussa panta ja siitä kiskottaisiin. Suukkoja Bambille!

Miranda kirjoitti...

Jännä, miten erilaisia säitä maailmaan mahtuu. Meiltä olisi täältä lähettävissä tonneittain lunta! Ehkä jo noin 70 cm Helsingissäkin.

Unelma kirjoitti...

Vai oli Bambin koiraterveiset hävinneet sateen mukana. :)
Teille tuli sade tarpeeseen. Meillä edelleen sataa lunta.

Yaelian kirjoitti...

Leena:onneksi tuli vettä,vihdoinkin,ja samalla tosi kova myrsky,joka on kaatanut puita ja meidänkin lähistöllä on paljon puista pudonneita oksia,kun tuuli on niin kova.Ihan pohjoisessa sataa lunta,mutta täälläpäin ei kauhean kylmää vielä ole.
Ihan alussa oli tavallinen panta,mutta siitä jäi jälkiä Bambin kaulaan,joten valjaat tulivat pian kuvioihin.Ja valjaat ovat paljon paremmat,huomasin myös kun ulkoilutin pieniä pannallisia koiria tällä viikolla eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa.Bambi kiittää suukoista;D

Miranda:olen kuullutkin,että Helsingissä on ihan hurjasti lunta!Oliskin kiva vähän tehdä lumilinnoja;D

Unelma:sataa ja tuulee kauhean kovaa. Bambin tutut hajut meni sateen mukana mutta uusia tulee tilalle.Lunta rupesi täälläkin satamaan ihan pohjoisessa.

Susa kirjoitti...

Kiva kun siellakin vahan viilenee.
Taalla meilla on jo yolla alle 10 astetta.
Ihana Bambi! :)

Yaelian kirjoitti...

Susa;teillä onkin ihan kylmää! Aamullla kun menin Bambin kanssa ulos tuuli ihan hurjasti ja joka puolella oli puusta pudonneita oksia.

Yaelian kirjoitti...

PIkkujutut:Tuuli on ollut kamalan voimakas mutta sademäärät jäivät todella pieniksi.No ehkä tulee lisää,sinne ja tänne...