perjantai 10. joulukuuta 2010

Talvi vihdoinkin täällä?

Täksi viikonlopuksi luvattiin vihdoinkin talvista ilmaa ja sateita,mutta aamulla vielä oli aurinkoista ja kaunista.Nyt iltapäivällä sitten satoikin ja näyttääkin kivan harmaalta ikuisen auringon sijaan. Vein Bambin ulos  viereiseen puistoon heti sateen jälkeen,ja siellä sun täällä oli lätäköitä.Kylmää ei vielä ole,vaan juuri nyt lämpömittarini mukaan 20 astetta,mutta toivottavasti vielä kylmenee. 
Puistossa sateen jälkeen
Vaikka sade on enemmän kuin tervetullutta,viime viikon metsäpaloissa tuhoutuneen Carmel-vuoriston alueella siitä voi olla harmiakin:koska luonto siellä on täysin tuhoutunut,on siellä vesivyöryjen vaara.
Bambi ihmetteli sateen mukana  kadonneita hajuja.....

32 kommenttia:

 1. Nyt kai on soveliasta toivoa viileitä säitä! Jo se on aikakin. Olette siellä olleet Bambin kanssa kuumissannen kuukausitolkulla.

  Kiva leikkipaikka!

  VastaaPoista
 2. Johanna;kyllä vaan! Viime aikoina on tosin ollut ihan siedettävää,ja illat ovat olleet miellyttävän viileät,mutta on ollut rutikuivaa. Harmi vaan,että sade tuli viikon myöhässä...ehkä jos olisi tullut viime viikolla palon vahingot olisivat jääneet pienemmiksi.

  VastaaPoista
 3. Sade ja viilennyt sää raikastaa luonnon ja ilman. Näyttääkin raikkaalta kuvissasi.

  VastaaPoista
 4. Ihanat liukumäet :))

  Meillä on ollut viime viikko tosi lämmin. Istuin vielä illalla myöhään eilen verannalla ilman takkia mikä on aika hyvin joulukuun sääksi. Vaan tänään myrskyää ja ilma on viilenemässä.

  VastaaPoista
 5. Ihan noin oikeudenmukaisuuden vuoksi toivon teille entistä kylmempää :)

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti sinne tulee sadetta ja pilvistä kun sitä kaipaatte sinne ja meille tänne vähän auringonpaistetta kun sitä täällä kaivataan:)
  Mukavaa viikonloppua!:)

  VastaaPoista
 7. Eikohan huomenna ja sunnuntaina tule vetta aika lailla. Karsivallisyytta!

  VastaaPoista
 8. Harvemmin sitä vesisadetta saa kenellekään toivoa, mutta nyt voi.
  Meillä on kyllä ollut normaali talven alku, välillä tosin kuumakin päivä, mutta enimmäkseen viileää. Niin kuin pitääkin.

  VastaaPoista
 9. Malta nyt kyllä ne lupaamani raemyrskyt tulevat ja jopa lunta niin että oksat taittuu.

  VastaaPoista
 10. Aika samoissa lämpötiloissa olette näköjään kuin mekin oltiin pari päivää sitten. Nauttikaahan viileästä! :-)

  Täällä meni se matalapaine ohi jo, ja eilen sain taas pyykkejäkin pestyä, kun lämpötilat hipoivat kolmeakymmentä. Ihmeellisiä muutoksia säissä ihan pienen ajan sisällä, vaikka nyt pitäisi olla aika lailla tasaisia lämpötiloja!

  VastaaPoista
 11. Allu:no joo,kaikki on suhteellista;D Ylipitkän kuuman kauden jälkeen 20 astettakin jo tuntuu viileältä...

  Arleena:Sade raikastaa ihanasti,etenkin kun maa on rutikuiva ja niin sitä kaivannut.

  Mizyena:teillä sitten aika lailla samat säät kuin täällä.Nuo liukumäet ovatkin ihanat,jos en olisi näin suuri leikkisin niissä itsekin;D

  SusuPetal:No kiitos siitä;D Nyt istunkin tässä tietokoneen äärellä paksu pusero päällä....

  Susanne:Vaihtokauppa sopiskin hyvin;D Sinulle kiitos samoin hyvää viikonloppua!

  Anu:Toivotaan niin!

  Sirokko. Sadetta tarvitaan,ja paljon! Meillä taas on ollut epätavallisen kuumaa koko syksyn,eikä sadetta ole herunut kuin pari tippaa tähän asti.

  Ari:No lumi oliskin kivaa,vaan ei sitä tänne ihan takapihalleni taida tulla (50-luvulla oli kerran lunta Tel Avivissa) mutta ehkä tuonne vähän pohjoisemmassa osassa maata sellaistakin tulee...

  Hippu:Aika nopeita muutoksia teillä! Täällä joskus keväällä pasaatituulten aikana voi olla tuollaisia äärimmäisiä sään heilahteluita.Kunhan se viileä tulee,aion nauttia.Olis kiva käyttää talvivaatteitakin välillä...

  VastaaPoista
 12. juu ja oikein pimeaakin teille saisi kylmyyden lisaksi tulla! :)
  Tiedoksi, etta kylla mina joulu/uudenvuoden postaukseen ajan loydan!

  VastaaPoista
 13. BLOGitse:no ihan sellaista Suomen pimeää en kyllä haluaisi...mutta pitkän kuuman kauden jälkeen sitä kaipaa kyllä viileää.Ja kiva,kun ehdit vielä kuitenkin tämän vuoden puolella bloggailla.

  VastaaPoista
 14. Antalyassa viileni siihen +20:een juuri,kun sielta laksin.

  VastaaPoista
 15. Jee! \o/ *siellä viilenee*

  Mukavan kylmää ja kosteaa viikonloppua sinne seudulle!

  VastaaPoista
 16. Viileämpään viikonvaihteeseen hyviä hetkiä!

  VastaaPoista
 17. Siellä on niin usein niin samanlaiset kelit ja lämpötilat kuin täällä Kaliforniassa ja ihan samanlaiset ongelmat, täällä kanssa maastopaljon jälkeen on tuhoisia mutavyöryjä. Tänä vuonna kyllä täällä päästiin harvinaisen helpolla.

  VastaaPoista
 18. Pohjoisnaapurissakin oli sadellut nyt illalla ja myrskyä luvassa huomiseksi. Saa nähdä tästäkö se nyt alkaa vai jääkö yhteen viikonloppuun..vesivarannot alkavat olla aika vähissä.

  VastaaPoista
 19. Sateenkaari:Antalyassakin siis aika sama sää..

  Nurkkalintu:ihanaa että viilenee!Kiitos,sinullekin hyvää viikonloppua!

  Maria.Kiitos toivotuksista:-)

  Itkupilli:niin aika paljon samanlaista;tosin en muista että teilläpäin olisi ollut kamalan kosteaa kuten täällä kesällä vai muistanko väärin...Kunnon mutavyöryn olen kokenut Venezuelassa,jossa jouduttiin lähtemään sitä pakoon.Tänäkin vuonna siellä on sellaisia ollut,tuhoisin seurauksin.

  Pikkujutut:Samoin täällä vesivarastot kriittisessä tilassa ja Genetsaret-järvi lähenee mustaa rajaa,mikä on paha juttu.Mutta toivottavasti tulee vielä sateita,paljonkin.

  VastaaPoista
 20. Vieläkö kisuli on teillä?

  Ihanaa, että saitte sadetta ja viilenevää..
  vaiks mun lukion rehtori on siellä just nyt perheineen, ne kait haluais paistatella lämmössä..hassua!

  VastaaPoista
 21. Hanne;Kisuli ei enään ole meillä;se oli vähän liian hankalaa Bambin vuoksi. Mutta toivottavasti löytää hyvän kodin,on suloinen ja tosi pieni kisuli,kuten kuvastakin tuolla alempana näkyy. Hanne,riippuu missä päin täällä on ,esimerkiksi Eilatissa on melkein aina kesä,pohjoisessa talvista nyt ja täällä keskiosassa ,rannikon lähellä,tuulista ja hieman viileää.Kyllä teidän rehtorille aurinkoakin riittää....

  VastaaPoista
 22. Hauskaa että tuli helpotusta helteeseen.
  Meillä vyötäröön asti lunta!

  VastaaPoista
 23. No vihdoin viileni sielä! Ja ihan kunnolla, vaikka tuohan on vielä ihan Suomalainen kesäsää ;) Kuinka kylmä sielä on kylmimmillään?
  Toivotaan, ettei tule maanvyöryjä metsäpaloalueilla!

  mukavaa viikonloppua Yaelian ja Bambi <3

  VastaaPoista
 24. Tuure;olenkin seurannut teidän lumitilannetta,kauheasti lunta!

  MaaMaa:vihdoinkin tuli talvista,vaikka lämpötilat vielä ovat aika korkeat,20 asteen tuntumassa. Täällä ilmasto vaihtelee alueen mukana,eli etelässä Eilatissa melkein aina kesäistä,täällä tällainen leuto Välimeren talvi ja pohjoisessa voi olla luntakin.Hermonin vuorella on hiihtokeskus,jossa jonkun aikaa lunta joka vuosi. Kävin siellä kerran eksän kanssa laskettelemassakin.

  VastaaPoista
 25. Mikä helpotus! Pääasia,että sataa.

  Bambilla on topakat valjaat;-) Kiva, että pidät valjaissa. Kuka sitä haluaisi olla kurkussa panta ja siitä kiskottaisiin. Suukkoja Bambille!

  VastaaPoista
 26. Jännä, miten erilaisia säitä maailmaan mahtuu. Meiltä olisi täältä lähettävissä tonneittain lunta! Ehkä jo noin 70 cm Helsingissäkin.

  VastaaPoista
 27. Vai oli Bambin koiraterveiset hävinneet sateen mukana. :)
  Teille tuli sade tarpeeseen. Meillä edelleen sataa lunta.

  VastaaPoista
 28. Leena:onneksi tuli vettä,vihdoinkin,ja samalla tosi kova myrsky,joka on kaatanut puita ja meidänkin lähistöllä on paljon puista pudonneita oksia,kun tuuli on niin kova.Ihan pohjoisessa sataa lunta,mutta täälläpäin ei kauhean kylmää vielä ole.
  Ihan alussa oli tavallinen panta,mutta siitä jäi jälkiä Bambin kaulaan,joten valjaat tulivat pian kuvioihin.Ja valjaat ovat paljon paremmat,huomasin myös kun ulkoilutin pieniä pannallisia koiria tällä viikolla eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa.Bambi kiittää suukoista;D

  Miranda:olen kuullutkin,että Helsingissä on ihan hurjasti lunta!Oliskin kiva vähän tehdä lumilinnoja;D

  Unelma:sataa ja tuulee kauhean kovaa. Bambin tutut hajut meni sateen mukana mutta uusia tulee tilalle.Lunta rupesi täälläkin satamaan ihan pohjoisessa.

  VastaaPoista
 29. Kiva kun siellakin vahan viilenee.
  Taalla meilla on jo yolla alle 10 astetta.
  Ihana Bambi! :)

  VastaaPoista
 30. Susa;teillä onkin ihan kylmää! Aamullla kun menin Bambin kanssa ulos tuuli ihan hurjasti ja joka puolella oli puusta pudonneita oksia.

  VastaaPoista
 31. PIkkujutut:Tuuli on ollut kamalan voimakas mutta sademäärät jäivät todella pieniksi.No ehkä tulee lisää,sinne ja tänne...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...