tiistai 7. joulukuuta 2010

Kissavierailu

Eilen aamulla istuessani bussipysäkillä syliini hypähti pieni kissa,joka heti rupesi kehräämään. Huomasin,että se oli leikattu nuori tyttökissa,ehkä puolivuotias (leikatuilla kissoilla on pieni kulma korvasta poistettu,josta ilmenee,että se on leikattu). Bussin tullessa kissaneiti jäi pysäkille,mutta kun palasin kotiin monta tuntia myöhemmin,oli se siellä edelleenkin,maukuen vähän surkeasti. Näin kesy kissa ei voi olla muuta kuin hylätty kissa.Kaiken järjen vastaisesti otin sen ja toin kotiin,sillä en halunnut sitä jättää ulos,kun se selvästi oli kotikissa.
Hei tämä on minun paikkani!
Kauhea haukkuminen syntyi tietysti Bambin ja kissan kohdatessa.Ei mitään tappeluita,mutta Bambi käytti ääntään aika ahkerasti,ja heti ,kun kissa oli sylissäni,niin Bambi saikin kunnon mustasukkaisuuskohtauksia.
Kissaneiti,jonka nimesin Vienoksi,koska se on niin ...vieno..meni Bambin ruokakupille ja söi hyvällä ruokahalulla koiran kuivaruokaa.Muutakaan tarjottavaa sille ei ollut. 
Mutta entä minä...
Ostin Vienolle purkin kissaruokaa,mutta Bambin mielestä kissan purkkiruoka kuului sille,joten piti erotella eläimet jotta kissakin saisi syötyä. Tänään otin riskin ,ja jätin molemmat samaan tilaan ulos lähtiessäni,ja odotinkin kotiin tullessani löytäväni kunnon sotkun,mutta kaikki oli ihan ennallaan.Mutta haukkuminen alkoi taas heti kun Vieno sai huomiota... Huomenna vien Vienon kuitenkin eläinsuojeluyhdistykseen,ja toivon sen löytävän hyvän kodin heidän kauttaan. Kisu on niin hellyydenkipeä ja kesy,että toivottavasti joku sen adoptoi.

36 kommenttia:

 1. Ihanaa, että on olemassa noin hyväsydämisiä ihmisiä kuin sinä! Orvoiksi jääneet/hylätyt kissat ovat lähellä sydäntä, kun itse omistan kaksi sellaista (löytökissatalosta hankittua).

  Toivottavasti kissan tulevaisuus on valoisa ja se saa hyvän kodin!

  VastaaPoista
 2. Kissalla on todella kauniit silmät.

  Mukavaa, että pelastit sen.

  VastaaPoista
 3. Onerva:täällä löytyy ulkona monta kissaa,toiset kesyjäkin ja tulevat perässä,mutta ne ovat tottuneet ulkona elämiseen.Tämä Vieno sen sijaan oli selvästi hylätty ja etsi ihmiskontaktia.Minäkin toivon,että se saa hyvän kodin.

  SusuPetal;kissa on tosi nätti,vaikkei se tuossa kuvassa ehkä tule ilmi. En vaan voinut sitä jättää ulos kun se oli aika onneton siellä.

  VastaaPoista
 4. Voi tuota Bambin ilmettä.... Sydän sulaa! :-) Toivottavasti kissa löytää hyvän kodin.

  Intiassa kulkukoirat ovat minulle niin vaikea asia, etten pysty yleensä edes katsomaan niitä. Niitä on niin paljon, ja joukossa on myös paljon jollakin tavalla loukkaantuneita. On vain pakko kovettaa itsensä, koska kaikkia on mahdoton auttaa. Huoh. Elämä on.

  VastaaPoista
 5. Ajattelin, etta pidat Vienonkin...
  Pidetaan peukkuja hyvan kodin loytamisen puolesta!

  VastaaPoista
 6. Minäkin luulin, että pidät sen Veinon. Ai että voin inhota sellaisia ihmisiä, jotka otta eläimen ja jättää sitten oman onnensa nojaan "#%Q!

  VastaaPoista
 7. Ihania nuo sinun eläinystäväsi ja ihana sinä kun pelastit kissan. Toivottavasti sille löytyy hyvä koti!
  Kissalle ja Bambille kummallekkin rapsutuksia:)

  VastaaPoista
 8. Meillä oli 11 vuotta kissa ja koira. Kun koira kuoli, kissa on ollut ihan outona. Vaikka ne eivät kylkikylkikavereita olleetkaan, niin niillä ilmeisesti oli seuraa toisistaan. Koiran kuolema oli kissallekin järkytys.

  VastaaPoista
 9. Miten kaunis ja ihana on tuo kissa..minä voisin ottaa hänet!

  Mä saan perjantaina taas jarviksen viikoksi hoitoon kun vanhempi tyttäreni matkustaa Egyptiin..kissat ovat aina ihmeissään, mutta reviirejä kunnioitetaan..

  VastaaPoista
 10. Onneksi olet siellä huolehtimassa kodittomista! Kissalla kävi hyvä säkä! Toivotaan kissalle hyvää kotia, vaikka ajattelinkin tekstin loppua kohden mennessä että jääköhän se sinulle :)

  VastaaPoista
 11. Voi miten teit ihanasti, että tarjosit Vienolle väliaikaisen suojapaikan. Toivottavasti Vienolle löytyy hyvä koti.

  Meikkä on kotona 3 löytö kisua, neljäs on niistä yhden pentu. Muuten ei ole ongelmia, mutta ihan selvästi niillä on kilpailua keskenään meidän huomiosta. ;)

  VastaaPoista
 12. Hippu;Bambi osaa kyllä katsoa hyvin vetoavasti..;D Täällä onneksi ei näy kulkukoiria,mutta kai niitäkin on,kun kerran kaikki järjestöt ovat täynnä kotia etsiviä koiria.Kissoja sen sijaan näkyy monella pihalla,mutta ihmiset syöttävät niitä,joten ovat hyväkuntoisia.

  BLOGitse:Ei onnistu Vienon pitäminen.Kiitos tsempeistä!


  Amalia:Minäkin inhoan sellaisia ihmisiä,ajattelivat ensin kunnolla ennenkuin ottavat eläimen. Näkyy olevan ihan mahdoton Bambin ja Vienon yhteisolo,joten parempi löytää sille sopiva koti,

  Susanne:kiitos rapsutuksista:-) Toivottavasti tosiaankin löytyy Vienolle koti.

  Marja-Leena;Joskus tottuvat kissa ja koira toisiinsa. Bambi on tottunut ulkona oleviin kissoihin,mutta tämän Vienon kanssa ei nyt lainkaan onnistu yhteisolo.

  Hanne:Kaunis ja niin hellyydenkipea,tuli heti syliin sohvalla istuessa (ja sitten rupesi Bambi haukkumaan..)Harmi,että välimatka on niin pitkä,saisit Vienon.Kiva kun Jarvis tulee taas hoitoon:-) Ja hyvä,että se kunniottaa kissan reviirejä.Kai nämäkin tottuisivat ajan myötä toisiinsa,mutta nyt näyttää ihan mahdottomalta.Enkä muutenkaan suunnitellut kissan hankkimista.

  Katjusha:Kaikkia ei voi auttaa,mutta jos kyse on tällaisesta täysin kesystä kissasta,niin yritän löytää sille kodin.Tämä on 3,tapaus.Olisi kyllä kiva pitää VIeno,mutta en vaan voi.

  Itkupilli:toivottavasti löytyy Vienolle koti.Se on nätti ja kesy kissa,joten luulisi sillä olevan hyvät mahdollisuudet-Sä oletkin laittanut niistä kissoista kuvia,onko nuo just niitä jotka olivat viime vuonna pentuja?

  VastaaPoista
 13. Vieno on aivan samannäköinen kuin meidän Miuku oli. Tuli heti taas Miukua ikävä.

  VastaaPoista
 14. oiiiiiiiiiiih! Aivan ihana kisu! Minua niin haluttaisi ottaa toinen kissa, mutta Sokeri se ei vaan halua kavereita. huokaus. :)

  VastaaPoista
 15. Veino muistuttaa meidän kissaa. Toivotaan, että kisu saa hyvän kodin, ellet sitten muuta mieltäsi...

  VastaaPoista
 16. Suloinen postaus, naurattaa tuo yhteispotretti :)

  Bambi on niin nökö <3

  Toivon Vienolle hyvää tulevaisuutta jossakin adoptiokodissa.

  VastaaPoista
 17. Voi Vienoa! Mitenköhän siinä mahtaa nyt käydä....taitaa jäädä sinun luo!

  VastaaPoista
 18. Ooh, just look at the face! How could you ever say no to those puppy dog eyes? ;) What a cutie!

  VastaaPoista
 19. Arleena:jännää että Vieno muistuttaa niin Miukua. Myös poikani punertavan Otto-kissan äiti oli aivan samannäköinen.

  Laura:aika herttainen kissaneiti tuo on,mutta täällä on nyt ollut niin sotaista ettei tästä mitään tule.Ruuasta on iso tappelu! Harmi ettei Sokeri hyväksy kaveria,mutta ehkä se tottuisi ajan kanssa. Poikani Otto-kissakin tottui,kun hieman aikaa oli kulunut.

  VihreätNiityt.En tiennytkään että teilläkin on kissa,olisi kiva nähdä kuvia.

  Nurkkalintu:Eilen tosiaankin Bambi ei tykännyt lainkaan kun Vieno meni sen paikoille;tänään tilanne vähän parempi. Toivottavasti Vieno saakin hyvän kodin jostain.

  Johanna:Kyllä se varmaan kodin löytää kun on niin kesy ja suloinen.Mahdotonta on jättää tänne,kun annoin Vienolle kissanruokaa Bambista tuli kauhean aggressiivinen,kun sen mielestä se on sen ruokaa.

  Hannah:He really can melt hearts with that look;D

  VastaaPoista
 20. Hienoa, kun autat pientä kissaa. Toivottavasti se löytää itselleen hyvän kodin! En ymmärrä ihmisiä, jotka pystyvät hylkäämään lemmikkinsä. Tai ne joilla on lemmikki, mutta vähät välittävät siitä ja eläin on liki oman onnensa nojassa.:( Bambi on tottunut olemaan se yksi ja ainoa, joten varmasti pistää mustasukkaiseksi, kun joku tulee huomiosta kilpailemaan.;)

  VastaaPoista
 21. Toivottavasti Vienolle löytyy hyvä koti.
  Bambi on aika paljon saman näköinen, kun poikani perheen uusi koiravauva. Ainakin nuo korvat ovat samanlaiset.

  VastaaPoista
 22. No olipa Vienolla oikein kissanpäivä luonasi.

  VastaaPoista
 23. Kmsu:Toivottavasti löytääkin kodin.En minäkään ymmärrä miten ihmiset voivat hylätä lemmikkiään,kadulle.Bambi on tosiaankin tottunut olemaan se lellikki,eikä toista sitten ehkä mahdu(ellei se ole koira,,)

  Unelma:uiii,teillä on uusi koiravauva,ja sinä varmaan saat uuden hoitokoiran välillä.Kuulostaapa söpöltä!

  Allu;Vienolla oli pari hyvää kissanpäivää tosiaankin;D

  VastaaPoista
 24. Vienolla on nähtävästi kyky kieroa eläinystävät tassunsa ympärille: sekä ihmiset että koirat. Varsin tarpeellinen taito kissaneidolle.

  Toivottavasti Vieno löytää kodin.

  Oletpa kiltti, kun huolehdit kodittomista kisuistakin :)

  VastaaPoista
 25. Voi miten MAINIOT ilmeet noitten luontokappaleitten naamoilla :)) Hah hah

  VastaaPoista
 26. Johanna:Näköjään,Vieno on viehättä ja persoonallinen kissasneiti,joka toivottavasti löytää hyvän kodin.

  Rita:Juu eikös olekin;D

  VastaaPoista
 27. Ihana kissa ja hyvä, että löysi sinut! :-)

  VastaaPoista
 28. Helena:aika ihana,ja toivottavasti tosiaankin sopiva koti löytyy.

  VastaaPoista
 29. Voi Vienoa... <3 hyvä että sinä pidit huolta ja toivottavasti hän saa oikean ihanan kodin sitten eläinsuojeluyhdistyksen adoptioinnin kautta!
  Voin kuvitella, että Bambi on ollut vähän mustasukkainen yllättävästä pikkusesta vierailijasta, varsinkin jos on toinen saanut hänen kupistaankin syödä hänen ruokaansa ... :D
  Hellyttävää kuitenkin, että olivat sitten kuitenkin ilmeisesti ainakin suht sopuisasti olleet kaksin jäätyään ... :)

  haliterkkuja teille <3
  mua harmittaa, kun niin vähän enää aikaa käydä blogeissa, mutta parhaani teen että pysyn kärryillä ystävien menossa !! :)

  VastaaPoista
 30. MaaMaa:ihanaa kun kuitenkin ehdit kommentoida tänne,ystäväiseni,onkin tullut jo kaivattua postauksiasi ja aina ystävällisiä kommenttejasi,mutta ymmärrän,että uusi työ vie aika paljon aikaa.Toivottavasti Vieno tosiaankin löytää uuden kodin.Se ei sitten ollutkaan ihan pentu kuten luulin,vaan jo aikuinen,mutta tosi pikkuinen kisu.Bambi oli tosi mustasukkainen,mutta nyt kun Vieno ei ole täällä enään,niin se on ollut eilisestä lähtien harvinaisen hiljainen.Jäiköhän ikävä....

  VastaaPoista
 31. Hih,heti eka kuvan kohdalla ajattelin, ahas, nyt on Yaelian langennut kumminkin kisuliin.
  Voi Bambia mitkä ilmeet, kissa ei pahemmin välitä mitä nyt vähän varuillaan on. Kissa ulkona on Bambista selvästi eri asia kuin kotona varastamassa emännän huomiota. Toivottavasti kisuli löytää hyvän kodin, nättihän se on.

  VastaaPoista
 32. Sirokko:Kiusaus oli suuri....
  Kissa oli aika cool,mutta kun Bambi tuli liian lähelle tulivat terävät kynnet salamannopeasti esille.Bambi tosiaankin tuolla ulkona hengailee kissojen kanssa,mutta kotona sitten eri juttu...Toivottavasti Vieno tosiaankin löytää hyvän kodin.

  VastaaPoista
 33. Enkös minä kommentoinutkaan tänne. Kävin jo aiemmin lukemassa ja katsomassa, mutta unohdin kai sitten kommentoida ;D

  Vieno - mikä ihana nimi. harmi, että kissasta ei voinut tulla sinun oma kissasi. Bambi oli siis aika mustis, ihana ilmiö. Itse seurailen päivittäin omien kissojeni mustasukkaisuuksia: tyyli on se, että jos toinen saa jotain, esim. huomiota, harjausta, herkkuja, tulee toinen siihen heti, että 'mulle kans'.

  VastaaPoista
 34. Sooloilija:tuo kisu oli tosi pieni,luulin sitä vielä pennuksi,mutta se olikin nuori aikuinen kissa,joka vaan on pieni. Bambi ihan yllätti mustasukkaisuudellaan,sillä ulkona se on ihan hyvää pataa kissojen kanssa.Huomasin myös kesällä Suomessa poikani ja Virvatulen luona,että kissat olisivat tasapuolisesti halunneet huomiota..

  VastaaPoista
 35. Jostakin olen lukenut että eläin valitsee ihmisen jollakin ihme antennilla :-) Eläinystävä on aina eläinystävä- kodittomillekkin.
  Miten monta kissaa minäkin meinasin tuoda kreikan tuliaisina..

  Kiitos nimpparionnitteluista!

  VastaaPoista
 36. Anna:olen aika heikkona eläimiin,ja täällä ulkona on noita talon kissoja(talon ympäristö siis niiden reviiri)ja oikeastaan ne eivät ole kodittomia,sillä ne ovat ulkoelämään tottuneita ja saavat ruokaakin joka päivä. Tämä taas oli selvästi kotikissa,ja aivan kesy,enkä voinut jättää sitä ulos. Vaikeahan näitä on vastustaa!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...