keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Lunta pohjoisessa

Viikonlopun myrskyn  jälkeen pohjoiseen tuli kunnolla lunta,ja Hermonin laskettelukeskukseen tuli yli metri lunta.Tänään keskus avattiin,ja jonot sinne olivat pitkät.  Ylläoleva kuva on uuden vuoden aatolta vuonna 2003,jolloin kävimme eksän kanssa siellä laskettelemassa.Tai eksä lasketteli,minä vaan palella hytisin odotellessani,,,Olin edellisestä kerrasta Suomessa lasketellessa saanut pienen trauman,sillä kuvittelin osaavani lasketella(en osaa..)ja törmäsin rinteessä oleviin esteihin vauhdilla,satuttaen itseni aika pahasti.Joten tuolla Hermonilla pysyttelin visusti kahvilan alueella.
4 viime vuoden aikana lumi on tullut vasta tammikuussa,mutta vuonna 2003 siellä käydessäni lumi oli tullut jo joulukuussa,kuten nyt.Tuossa keskuksen linkin takaa olevassa webbikamerassa voi nähdä,miten paljon lunta siellä nyt on;enemmän kuin noissa kuvissani.

12 kommenttia:

 1. Kyllähän se lumi kirkastaa maiseman! Minulle oli uutta, että Israelissa on laskettelukeskus, joten bloggailu avartaa. :) Tosin, kun oikein ajattelen, niin varmasti vuoristoalueilla on talvisin lunta!

  Minäkin muuten mieluummin istun kahvilassa kuin laskettelen. :)

  VastaaPoista
 2. Laskettelu ei ole minunkaan lajini, tietysti korkeanpaikan kammo on osasyynä.
  Siellä löytyy sopivasti vaihtelua on huojuvia palmuja ja hiekkarantaa ja korkealla taas lunta ja rinteet

  VastaaPoista
 3. En ikinä ole tiennyt että siellä on lunta ja jopa laskettelukeskus . Aivan uutta .

  VastaaPoista
 4. Mina en ole koskaan lasketellut.
  Turkissakin on satanut nyt kovasti lunta,joten luulen,etta siella myös on ainakin osa laskettelukeskuksista avattu.

  VastaaPoista
 5. Kivat maisemat ja kauniit lumet!

  Minulla on myös laskettulutrauma. Läksin isojen poikien kanssa laskettelemaan. En ollut koskaan ennen lasketellut. Ryökäleet lupasivat neuvoa ja hienosti ohjasivatkin korkeimman mäen päälle hiihtohissillä. Sinne sitten jättivät. Jotenkin sain aurattua puoliväliin rinnettä. Iskin sukset ravintolan seinään nojalleen, otin kyytipojan pari ja pääsin rinteen alas.

  Tästä opin, että koskaan ei kannata mennä minnekään isojen poikien kanssa. Toisekseen joskus on rohkaisu paikallaan.

  VastaaPoista
 6. Olipa yllätys, että sielläkin on jossain lunta, onko vuorilla ihan ikiluntakin? Hienon näköinen paikka:)

  VastaaPoista
 7. Siellä on sitten aika korkeita vuoria ja lumikin taitaa pysyä pitkään, kun on oikein laskettelukeskuskin. Laskettelu ei onneksi ollut muodissa minun nuoruudessani, säilyi luut ehjänä, nyt hyvä jos osaa hiihtää tavallista murtomaata.

  VastaaPoista
 8. Lumiomena:juu täälläkin voi lasketella,mutta välillä ovat kovin lyhyet laskettelukaudet täällä,Nyt näytti tulevan hyvä lasketteluvuosi tännekin.Ihan suosiolla jäin silloin kahvilaan...

  Arleena:Laskettelu olisi kyllä ihan kivaa,mutta pitäisi opetella ensin kunnolla,enkä ihan kauheasti kuitenkaan sitä haikaile. Monipuolista ilmastoa täällä onkin,etenkin näin talvella.

  Arleena:Tuolloin uuden vuoden aattona 03 oli ainut kertani tuolla.Varmaan monet yllättyy siitä ,että täällä voi lasketellakin.

  Sateenkaari:2 kertaa olen lasketellut,ja toisen kerran niin uhkarohkeasti,että tuli aika pahat ruhjeet. Turkissa onkin paljon kylmempiä seutuja kuin täällä,joten varmaankin on montakin hiihtokeskusta.

  Johanna:Olivatpa tuhmia isoja poikia! Onneksi sinulla ei käynyt hullummin etkä loukkaantunut.Olin kerran aiemmin lasketellut pikkumäessä ja sitten halusin näyttää eksälle,täkäläiselle taitavalle laskettelijalle,että tottakai minäkin osaan,ja toisin kävi.Sattui ihan hurjasti,ja taidankin jättää tuon lajin väliin tästälähtien,,,

  Inkivääri;Ikilunta ei ole,jossain vaiheessa sulavat lumet vuoren huipultakin.Hieno paikka tuo on ja paljon hyviä majapaikkoja lähistöllä.

  Sirokko:Tuo ei mikään kauhean suuri keskus ole ,eivätkä vuoretkaan kauhean korkeita,mutta ihan lyhyenkin lumellisen ajan vuoksi pidetään auki. Ja aina riittää yleisöä.

  VastaaPoista
 9. Enpä ole minäkään tiennyt, että Israelissa voi sataa lunta - saatikka sitten että siellä on laskettelukeskus!

  Tuo laskettelukokemuksesi kuulostaa aivan kuin minun eka kertani rinteessä: en tajunnut, että mäkeä alas pitää "kiemurrella", vaan laskin mäen suoraan alas, niin kuin jossain hiihtoladulla konsanaan. Siitä seurasi tietysti se, että vauhti nousi ihan hirveäksi, menetin kontrollin suksista täysin, laskin muutaman rinteessä seisoneen hiihtäjän suksien päältä ja päädyin lopulta tietysti turvalleni mäkeen. :-D Onneksi oli suhteellisen pieni laskettelumäki kyseessä. :-D

  VastaaPoista
 10. Hippu:Vaan ihan pohjoisessa ja siellä vuoristoisella alueeella voi olla lunta.Tosin kerran 1950-luvulla oli lunta Tel Avivissakin ja joskus sataa myös Jerusalemissa lunta.
  Hih,sullakin oli aika hurja laskettelukokemus.Mä olin kyllä saanut jonkinlaista perusohjausta eksältä,mutta menin uhkarohkeasti suureen mäkeen ja kävi sitten köpelösti;D

  VastaaPoista
 11. Minullekin oli uutta tuo teidän lumi! Blokkailu tosiaan avartaa. Minäkään en tykkää mutkamäestä, vaikka lumesta tykkäänkin. Täällä on nyt ihanan lumiset maisemat ja pakkasta n 20 astetta. Jouluista!

  VastaaPoista
 12. Lissu:Tuo lumi on näiltä mun nurkilta yli 3 tunnin ajomatkan päässä,joten ihan lähellä se ei ole. Kuulostaa kyllä niin jouluiselta se -20 asteen luminen maisema!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...