tiistai 14. joulukuuta 2010

Myrskyn tuhoja Tel Avivin rantaviivalla

Myrsky ja sateet olivat tänään sitten ohi,ja taivas taas kauniin sininen.Menin Tel Avivin rantakadulle katsomaan vahinkoja,joita oltiin parhaillaan korjaamassa.Kauheasti roskia hiekan joukossa. Lasten rikkinäinen leikkiteline....rikkinäisiä tuoleja...
Aallot olivat olleet niin voimakkaita,että olivat tuoneet hiekkaa kadulle saakka.Kaikki oli  hiekan peitossa.
Vanha nainen syötti puluja......
Tässä oli vielä ennen myrskyä kahvila.Aallot rikkoivat ikkunat ja tunkeutuivat sisälle,jossa kaikki tuhoutui. Ulos oli katettu pöytä samppanjapulloineen,jossa luki "varattu" .Näytti aika erikoiselta tuolla.
Viereinenkin kahvila oli kuin tuhon jäljiltä...Molemmissa kahviloissa korjattiin vahinkoja täyttä päätä,sillä jokainen suljettu päivä tekee hallaa bisnekselle.
Vaikka myrsky oli ohi ja taivas kirkas,olivat aallot vielä aika korkeat. Lainelautailijoiden ihannetilanne! Jos kuvaa katsoo tarkasti ,näkee lainelautailijoita pieninä mustina pilkkuina tuolla.

21 kommenttia:

 1. Jopas siellà on ollut myràkkà! Toissa yònà vuoristomajallakin piazzan metalliset pòydàt ja tuolit pitivàt omaa konserttiaan lennellessààn sinne ja tànne tuulen puuskien viskomana.

  VastaaPoista
 2. Surullisen näköistä, jotenkin palautui mieleen tsunamin jäljet muutama joulu sitten.

  VastaaPoista
 3. Lissu:oli sellainen myräkkä,ettei kukaan sellaista aiemmin muista.Aika paljon lenteli juttuja eri paikoissa.Ja meidän puistossa yksi puu oli kaatunut;onneksi ei kenenkään päälle:-)

  SusuPetal:tuolla kävikin mini tsunami...

  VastaaPoista
 4. Onpas surkeaa! Näyttää niin lohduttomalta. Luonnonvoimia on vaikea ymmärtää.

  Pian kai ranta taas on entistetty ja elämä jatkuu tavallisia latujaan.

  Silloin Israelissa käydessäni joka kulmalla oli pieniä venäläisiä mummoja, jotka möivät käsitöitään. Ovatkohan he jo kokonaan kadonneet katukuvasta?

  VastaaPoista
 5. Surullisen näköiset kahvilat. Luonnon voimat ovat mahtavat ja yllättävät.

  VastaaPoista
 6. Huh huh, aika pahan näköistä jälkeä. Onneksi tilanne on rauhottunut.

  VastaaPoista
 7. Johanna;luonnonvoimat voivat olla aika julmia;Venezuelassakin näin monta ikävää' luonnon aiheuttamaa jälkeä...Mutta äkkiähän nuo on korjattu ja varmaan vieläkin paremmat.Tämän http://travel.nytimes.com/travel/guides/middle-east/israel/tel-aviv/59230/comme-il-faut-cafe/restaurant-detail.html kahvilan blogissa sanottiin ,että ei tästä lannistuta,vaan tehdään entistä parempi kahvila-ravintola.
  Enpä ole tainnut sellaista mummoa nähdä,joten heitä kai ei enään ole.Muusikkosellaisia kyllä näkee edelleenkin,lakki edessä kolikoita varten..

  Unelma:luonnonvoimat voivat olla arvaamattomat,ihan näin pahoja ei ennen ole ollutkaan.

  Itkupilli:tuo on vielä aika pientä,monessa paikassa oli pahemminkin.Mutta onneksi myrsky loppui (vaikka sade olisi voinut jatkua...)

  VastaaPoista
 8. Täälläkin on viima piiskannut, mutta ei tuolla voimalla. Mereltä tuleva tuuli on voimakas.

  VastaaPoista
 9. Taisi tulla talvi teille. Hurjaa menoa!

  Barry Manilow on näköjään muuttanut viettämään eläkepäiviään teidän biitsille ;D

  VastaaPoista
 10. Onneksi myrsky teki vain taloudellista hävitystä eikä vaarantanut ihmishenkiä. Vaikka korjaaminen on kallista.

  VastaaPoista
 11. Oho, onpas myrskynnyt. Se tsunami-ajatus on kamala, näin taas Intiassa sellaista paikkaa, missä oli ollut tsunami. Ei voi kuvitella, että sellaista on voinut olla.

  VastaaPoista
 12. Niin se talvi tuli myös sinne, raekuurot joita olen povaillut perustu omaan kokemukseeni. Olin Tel Avivissa 91 talvella Scud hyökkäyksen jälkeen ja silloin tuli mannaa taivaan täydeltä. Vilkaisin juuri vanhaa passiani viimeksi olen ollut siellä 2001 verestin vanhoja muistoja menemällä samalle kibutzille (2vk) missä olin 70-luvulla.

  VastaaPoista
 13. Oho, onpa siellä ollut melkoinen myrsky! :-O

  Tuo katettu ja varattu pöytä tuhoutuneen kahvilan edustalla on jotenkin tosi absurdi näky! Mikähän idea tuossa mahtoi olla takana? Ihan kuin jostain elokuvasta.

  VastaaPoista
 14. Arleena;vesi tuli todellakin voimalla,kaikki satama-alueet täällä ovat kokeneet paljon tuhoja-

  Lepis:talvi tuli hurjalla tavalla...Hih,piti ihan katsoa oliko Manilowin näköä,pikkasen joo;D

  Marja-Leena:Myrsky vaaransi myös ihmishenkiä. Loukkaantuneita oli,ja yksi nainen koomassa päälle kaatuneen puun vuoksi.

  Ari:Oikein ennustit mutta talvi tuli vieläkin kovemmalla rytinällä.AInakaan tämän tapaisia meren aiheuttamia vahinkoja ei täällä muisteta.Jotkut meren lähellä olevat antiikit aarteet tuhoutuivat lopullisesti.Silloin Scud-hyökkäysten aikana asuin Suomessa,joten en niitä nähnyt kuin televisiossa vain. Oliko kibutzi paljon muuttunut vuosien varrella?

  Hippu:Myrsky oli tosi hurja.Ihmettelimme mikä tuon hienosti katetun pöydän tarkoitus oli tuossa tuhoutuneessa ravintolassa,mutta kai se oli merkki,että pian jatkuu toiminta,entistä parempana...

  VastaaPoista
 15. On sillä vaan hurja voima, tuolla luonnolla, kun se muistuttaa itsetään.

  VastaaPoista
 16. Onneksi ei mitään TODELLA pahaa<3

  Aina myrskyää jossakin, lienee luonnon laki ;(

  VastaaPoista
 17. Amalia:Aika hurja voi olla meren ja aaltojen voima.Ilmaston lämpiäminen kai senkin takana...

  Alli-mummo:niinpä,pahemminkin olisi voinut käydä! Aina myrskyää,Venezuelassa asuessa tuli sekin usein koettua..

  VastaaPoista
 18. Allu;ne jotka olivat ihan lähellä aaltoja sanoivat että se oli kuin tsunami,Aallot tulivat kauhealla vauhdilla ja korkealta.

  VastaaPoista
 19. Kibutzi näytti entiseltä, mutta elämä oli poissa. Uudet sukupolvet eivät olleet jääneet pitämään toimintaa virkeänä ja osa taloista oli vuokralla ulkopuolisille.

  VastaaPoista
 20. Ari:näinhän on käynyt monelle kibutzille,ja monet onkin yksityistetty,ja se vanha systeemi on melkein muisto vain...

  VastaaPoista
 21. Itse asun aika lähellä tuota rantakatua... ja aivan kamalaa jälkeä vähän kauempanakin rannasta jäi. Omaa puutarhaa ei enää ole ja olimme ilman sähköä pari päivää. Mutta pian kaikki on ennallaan. Pitäisi vain jaksaa siivota tuo puutarha...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...