lauantai 4. joulukuuta 2010

Blogimiitti italialaisessa ravintolassa

Fabiana ravintola. Kuva netistä
Viime torstaina tapasin taas tuttuja ja muutaman uudenkin bloggarituttavan italialaisessa Fabiana-ravintolassa Tel Avivissa.Meillä on ollut jo aika monta tapaamista ja näistä on näköjään muodostumassa jonkunlainen perinne,jolloin tavataan 6-8 viikon välein.Suurin osa on englanninkielisiä ruokabloggareita;minä olen ainoa muulla kielellä kirjoittava. Todellakin mukava tapahtuma,ja toivottavasti näitä tulee vielä monta lisää. Tässä kuvassa heitä näkyy 3,Avi,Kassandra ja Emily.  Avilla on ruokablogi,Kassandra on yksi englanninkielisen Taste TLV-sivuston perustajista,ja Emilyllä on terveelliseen ruokaan keskittynyt sivusto. Mukana olivat myös ennestään tutut Mimi,Liz, Ben sekä Michelle  miehineen. Kaukaa pohjoisesta oli tullut tapaamiseen myös Abbie. Sekä Abbiella että Benillä on kulinaarisiin ruokamatkoihin keskittyvä palvelu.
Ruoka tuossa paikassa oli ok,muttei sen enempää. Palvelukin oli hieman hidasta,tosin ravintola oli tupaten täynnä,mutta kuitenkin...Munakoisorullieni ja antipastisalaattini perusteella en tuohon ravintolaan menisi toista kertaa...Tuossa ensimmäisessä kuvassa näkyvä nuorimies,Avi,oli aika uskomaton tyyppi. Diplomaatiksi opiskeleva nuorimies toimii myös kokkina,ja osaa täydellsesti 6 kieltä:englantia,ranskaa,italiaa,espanjaa,hepreaa ja arabiaa. Hänen espanjassaan on täydellinen andalucialainen aksentti!
Laitan tähän hänen tähdittämänsä englanninkielisen videon,jossa hän esittelee suuresti rakastamaani Tel Avivin Carmel-toria. Kannattaa katsella,video on hyvä!
Sammutusta palon alle joutuneessa hotellissa.Kuva netistä
Tulipalo sen sijaan riehuu edelleenkin,jo kolmatta päivää,mutta se on onneksi jo osittain taltutettu. Venäjältä apuun tullut jättisammutuslentokone on auttanut jonkun verran. Sammutuslentokone voi kerralla ottaa meresta 47 tonnia vettä sammutustöitä varten.Mutta vielä ei ole syytä olla optimistinen,tuli riehuu vielä liian monessa pisteessä.Tänään selvisi,että 16-vuotias poika,äitinsä ainoa lapsi,joka oli mennyt auttamaan palomiehiä,oli myös menehtynyt palossa.

25 kommenttia:

 1. Sääli poikaa.
  Vihoviimeisiä tuollaiset palot.

  Oli varmaan kiva blogimiitti. Minäkin tapasin eilen pikkujoulujen merkeissä kolme bloggaajaa!

  VastaaPoista
 2. Teillähän oli oikein kulinaristinen miitti, kivaa kun on samasta alasta kiinnostuneita kavereita.
  Ihailtavaa kielitaitoa tuolta nuorelta diplomaatinalulta. Nuoret on kykyään niin kansainvälisiä, että välillä oikein kateeksi käy.
  Toivottavasti palonne pian saadaan sammumaan, en ymmärrä tuollaisia tihutyön tekijöitä ollenkaan. Viattomia vaan menehtyy.

  VastaaPoista
 3. SusuPetal:voi kun tuo palo saataisiin jo loppumaan.Sadetta kaivataan kovasti!

  Sirokko:Oli oikein mukavaa,ja puheenaiheita löytyi niin,että oli melkein vaikeaa lopettaa tuo tämänkertainen miitti.Nuoret tosiaankin ovat kielitaitoisempia tänään kuin vanhemmat ihmiset,mutta tuo poika oli ihan uskomaton.Puhuu arabiaakin niin kauniisti.Minäkään en ymmärrä ihmisiä ,jotka tahallaan aiheuttavat tulipaloja.palo alkoi huolimattomuuden vuoksi,mutta sen jälkeen siellä sun täällä oli myös sytyttämisyrityksiä,täysin käsittämätöntä!

  VastaaPoista
 4. Eikö Israelissa ole satanut aikoihin kun palo syttyi? Jännää, koska kuulemma koko Italia on kärsinyt jatkuvista sateista jo pitkään.

  VastaaPoista
 5. Isthella:tuli pari pientä sadetta yli kuukausi sitten,joilla ei ollut mitään vaikutusta.Maa on rutikuivaa ja sen vuoksi syttyy niin helpolla.Voi kun oliskin sateita kuten Italiassa....

  VastaaPoista
 6. Mukavat tapaamiset ovat tarpeen tähän aikaan vuodesta. Herkulliselta nuo ruot näyttävät kuvissa kuitenkin...

  VastaaPoista
 7. Mukavia ovat nuo tapaamisenne.
  Luultavasti paasee tuo poika pitkalle kielitaitonsa ansiosta.Toivottavasti ainakin.
  Myös Turkki lahetti İsraekliin kaksi sammutuskonetta työskentelemaan.Kun maasto on rutikuivaa,niin palo leviaa todella nopeasti.Taalla ainakin oli uutisissa,etta myös kova tuuli on ollut haittana.
  Todella ikavaa.

  VastaaPoista
 8. Onpa ihanaa, että teille on syntynyt tuollainen blogimiittiperinne! Varmaankin tosi antoisia nuo tapaamiset. Ihmiset vaikuttivat tosi mielenkiintoisilta, varsinkin tietysti tuo poika. Hienoja blogeja heillä myös on, kun kävin kurkkimassa. Videon katson myöhemmin, kun ukko on juuri skypessä, enkä voi laittaa ääntä päälle. :-)

  Hyvä, että tulipaloa on saatu jo hieman hallintaan. Ja hyvä, että ulkomailtakin on tullut apua, eikös sitä pyydetty Suomeltakin...

  VastaaPoista
 9. Onpa surullista. Jostain luin, etta palo olisi tahallaan sytytetty.

  Sinulla on kivoja blogiystavia ja -tapaamisia. Ja onpas ihailtava nuorimies. Joillakin vain taitaa olla huikeampi kyky omaksua useampia kielia. Itse kuulun siihen tylsaan ryhmaan, jonka on taytynyt vieraissa kielissa painaa sanat paahan vaikeimman kautta.

  VastaaPoista
 10. Onni on, omat ystävät.
  Luin juuri, että Suomestakin on pyydetty apua sammutustöihin.
  Myötätuntoni nuorukaisen äidille.

  VastaaPoista
 11. Voi miten surullista, toivottavasti palo saadaan vihdoin kuriin.

  Mutta onneksi blogimiittinki sujui iloisessa hengessä. Noi ruuat näyttää ihanilta, rakastan italialaista ruokaa yli kaiken. Uskomaton toi nuori mies, kadehdittava taito puhua noin montaa kieltä sujuvasti.

  VastaaPoista
 12. Hauskan oloinen blogimiitti! Tunnelma välittyy kuvista niin hyvin. Ja tuo ravintola, jossa tapasitte, näyttää sellaiselta, jonne mielelläni menisin syömään. Kuten monia muitakin, italialainen ruoka miellyttää minua.

  Miten muuten, kun kirjoitat suomeksi, oletko usein saanut kysymyksiä ruokalogisi sisällöstä? (oli pakko kysyä :))

  VastaaPoista
 13. Lepis:kivaa tavata muitakin bloggareita:-)Ruoka oli ok,joidenkin pasta oli hyvää,joidenkin ei.

  Allu;On ne:-)

  Sateenkaari:poika oli tosi hurmaava,sellainen vähän päälle 20-kymppinen charmikas,selvä diplomaatti jo;D Hienoa,että erimielisyyksistä huolimatta Turkki lähetti apua:-) Tuuli on ollut tosi kovaa ja maasto niin kuivaa,joten tuli leviää salamannopesti.Kuulin,että yksi syy nopeaan leviämiseen ovat kävyt,jotka tähän aikaan vuodesta sisältävät paljon öljyä. Ne kun syttyvät,räjähtävät palasiksi,jotka voivat lentää pitkäkin matkan päähän ja sytyttää uusia pesäkkeita.Sen vuoksi tuli leviää niin holtittomasti.

  Hippu:Tosi kivaa,että tapaamme näinkin usein,ja kiva,että voin olla mukana,vaikka blogini ei olekaan englanninkielinen. Kivoja tyyppejä tuolla oli. Nyt illalla taas huomattiin,että uusia suuria pesäkkeitä oli syntynyt.Kuulemma vie ainakin vielä pari päivää,ennenkuin tilanne rauhoittuu. Pimeä tulee aikaisin,eikä pimeällä voi sammutustöitä tehdä kuten päivänvalossa. Suomeltakin taidettiin pyytää apua.

  Johanna:Palo alkoi itse asiassa nuorten druusipoikien huolimattomuuden vuoksi,mutta pahinta on se,että kun tuli ensin huomattiin,kesti jonkun aikaa,ennenkuin mitään tehtiin.Sillä välin tuli ehti jo levitä vaikka minne.Tuo nuorimies oli kyllä mukava tapaus,ja niin hienolla kielitaidolla varustettu.Minullekin on aina ollut helppo oppia kieliä,mutta Avi olikin sitten jo toista maata,ihan ääntämyksensäkin vuoksi. Se taitaa olla jo synnynäistä,että oppii kielet ja vielä ääntämäänkin kuin alkuperäiset puhujat.

  Unelma:mukavia blogiystäviä tuli taas tavattua. Kuulinkin,että myös Suomelta oli pyydetty apua.Tilanne on edelleenkin aika paha. Tuli kyllä surullinen olo tuon nuoren pojan vuoksi,niin nuori ja ainoa lapsi vielä.

  Itkupilli:surullista tosiaankin;niin kauhean paljon tuhoa on tulipalo jo ehtinyt aiheuttaa.Huomenna jo 4.päivä. BLogimiitti oli tosi mukava ,ja tuo polyglotti poika oli kyllä mielenkiintoinen persoona. Minäkin pidän italialaisesta ruoasta,mutta olen syönyt paljon parempaa sellaista muualla kuin tuossa ravintolassa.

  Lumiomena:Meillä oli ihan hauskaa tuolla ravintolassa hyvässä ja mukavassa seurasa,ruoka ja palvelu vaan tuolla hieman tökkivät.Täällä on ihania italialaisia ravintoloita,mutta tuo ei kyllä ollut yksi niistä...
  Mullahan on siellä se google translator nappi,jota kehotan käyttämään,kun kysytään,mutta totuus on se,että suomalaisten sijamuotojen vuoksi käännöksestä tulee kyllä aika onneton...Mutta vakiolukijani on täällä asuva ruotsalainen tanssijatar,joka on sanonut minulle,että pystyy jotenkuten sen googlen kääntäjän avulla lukemaan blogiani:-)

  VastaaPoista
 14. Täälläkin on uutisoitu tuosta metsätulipalosta. Surullisilta tapauksilta ei ole voitu välttyä.

  Blogitapaamiset ovat näköjään mukavia ja hyvin säännöllisesti siellä ne toteutuvat.

  VastaaPoista
 15. Kivoja varmaan tuo bloggaajien tapaamiset. Onpa hieno paikka tuo Carmel-tori! Tulipalo vaikuttaa tosi kamalalta.

  VastaaPoista
 16. Arleena:toivottavasti tämän päivän aikana saadaan tuli hallintaan.Hirvittää kun ajattelen kaikkea sen aiheuttamia vahinkoja. BLogitapaamiset ovat kivoja,kun on yhteisiä kiinnostuksen kohteita.''

  Marja-Leena:oli todella mukava tapaaminen muiden bloggarien kanssa ja odottelenkin jo seuraavaan. Carmel-tori on ihana,en koskaan kyllästy siihen!

  VastaaPoista
 17. Voi näitä säitä! Jos ei sada, jossain sataa olantakaa, oli se sitten vettä tai lunta :-( Eikö yläkerran isä hiukan voisi vahtia millä paineella maapalloa ravitsee,,sopivasti kaikkea niin tuhoilta vältyttäisiin.

  Oi teillä on ihanat miittingit bloggareiden kanssa! Olisi aika mielenkiintoista jos olisi sellaisia täälläkin. Varmasti mielenkiintoinen tapahtuma.

  VastaaPoista
 18. Anna;näin se on,eivät ole sateet jakautuneet tasapuolisesti.Venezuelassakin asuessani tuli hurjasti vettä,mutta täällä ei tippaakaan pitkään aikaan.
  Oli tosi kiva blogimiitti:-) Juuri taisi olla bloggareiden kesken pikkujoulujuhlat Helsingissä....

  VastaaPoista
 19. Ihanalta kuulosti blogimiitti! Kiva kun on tullut jo perinne siitä!
  Video Tel Avivin torilta oli hyvä! On siellä uskomaton määrä kaikkea ja mitkä värit, vau!
  Tosi surullista kun tuo 16-vuotias poika menehtyi palossa!

  VastaaPoista
 20. Susanne:oli tosi kivaa ja odotankin jo seuraavaa,ehkä järjestän seuraavan täällä kodissani.
  Tuolla torilla tosiaankin uskomaton määrä kaikenlaista tuoretta tavaraa,sinne on aina ilo mennä, Palo on nyt rauhoittunut,mutta tuo nuoren pojan menehtyminen kosketti...

  VastaaPoista
 21. Tosi kiva traditio teille muodostunut mukavassa porukassa!!

  VastaaPoista
 22. Mizyena:Tosi kiva tavata kun on tuo yhteinen aihe-ruoka;D

  VastaaPoista
 23. Toivon hyvää jatkoa kivalle blogitapaamisperinteelle.

  Katsoin videon, joka on hyvä. Puistatti vain tupakoiva torikauppias leipätiskin takana.... Oli siellä joku toinenkin tupakkamies...

  Tuota 16-vuotiasta surin koko loppuillan, kun luin uutisen netistä.
  Nyt surettaa hänen äitinsä osa.

  VastaaPoista
 24. Nurkkalintu:Kiva tosiaankin jos nuo tapaamiset jatkuvat samaan tahtiin.Minuakin siinä videolla (ja myös torilla käydessä)ärsyttävät ne jotkut tiskin takana tupakoivat,tosin heitä ei onneksi montaa ole..
  16-vuotiaan palokuntapartiolaisen kohtalo on surullinen,oli erittäin hyvä oppilas,aina valmis auttamaan.Surettaa hänen äitinsä tosiaankin.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...