tiistai 21. joulukuuta 2010

Joululauluja kuuntelemassa

Kävin nyt illalla Tel Avivin luterilaisessa Immanuel-kirkossa kuuntelemassa/laulamassa suomalaisia  joululauluja. Joululaulu-iltaa on aiemminkin vietetty kirkolla,mutta tämä oli minulle ensimmäinen kerta.Viime vuonnahan kirjoitin kirkon joulukonsertista. Vaikka en vietäkään joulua ,oli ilo olla mukana kuuntelemassa näitä kauniita suomalaisia  joululauluja.
Tänä vuonna kuulemma oli viimevuotista enemmän ihmisiä paikalla.Pianon ääressä,ja solistina,oli Lea Ridanpää  ja ohjelmasta vastasi Sari-Johanna,kirkon suomalainen diakoni.
Joululaulujen jälkeen menimme kahville seurakuntataloon.Seurakuntatalo on todella kaunis ,kunnostettu vanha talo,mutta en onnistunut tällä kertaa ottamaan yhtäkään hyvää kuvaa siitä.Sekä kirkko että seurakuntatalo sijaitsevat Tel Avivin American Colonyssa,joka on ihastuttava pikkuinen kaupunginosa Tel Avivin ja Jaffan rajalla.  Paikan perustivat alunperin joukko amerikkalaisen evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä  vuonna 1866,mutta  he möivät pian paikan saksalaisille templareille. Lähiseutu on ollut rähjäistä,mutta nyt siellä on parin viimeisen vuoden aikana aloitettu kalliita rakennusprojekteja.

19 kommenttia:

 1. Miten ihastuttavaa, että sait kuin palan Suomea siellä, pienen siivun meidän joulua. Varpunen jouluaamuna soi missä tahansa yhtä kauniisti...ja haikeasti.

  VastaaPoista
 2. Leena:oli tosiaankin pala Suomea tuolla,ja seurakuntatalokin on ihanan kodikas,ja jotenkuten pohjoismaisen tuntuinen;-) Varpunen jouluaamuna ja muutkin tutut joululaulut soivat tuolla niin kauniisti!

  VastaaPoista
 3. Joululaulut ovat ihania, niissä on pohjoisen talven henki - aina lunta, lämpöä ja rauhaa.

  Sydäntalven terveiset, Vantaalla on nyt liki 60cm lunta ♥

  VastaaPoista
 4. Aika jännä, että siellä kuulee suomalaisia joululauluja.

  VastaaPoista
 5. Mina olen jonain vuonna kaynnyt laulamassa kauneimpia joululauluja Suomen Lahetysseuralla Jerusalemissa.
  Tana vuonna minulla oli sille illalle muuta menoa.
  Minulle taas nama laulut ovat pala lapsuutta!!!

  VastaaPoista
 6. Lumiomena:näin on ,vaikka täällä on tänään epätavallisen lämmintä ja lumi on vain fantasioissa.Kiitokset terveisistä:-)

  Lisay:Joululaulu-ilta oli aivan ihana tapahtuma,ja varmaankin ensi vuonna menen taas.Harmi,ettet päässyt tänä vuonna.

  VastaaPoista
 7. Juttu jonka olisin aina halunnut tehdä, siis osata tehdä.. laulaa joululauluja, kirkossa siinä on ihan oma tunnelmansakin.

  VastaaPoista
 8. Meilläkin taitaa olla jotain vastaavaa ohjelmassa huomenna, vähän.

  VastaaPoista
 9. Hienoa, ettà pààsit mukaan laulamaan. Joululaulut ovat nyt soineet làhes taukoamatta tààllà Suomen kodissani, ja aina kun olen osannut, olen laulanut mukana. Tunnelmallista.

  VastaaPoista
 10. Sirokko:onko teilläpäin muita suomalaisia kuin sinä`? Tuossa lauluillassa oli kyllä ihana tunnelma.

  Lepis:eli nautinnollista iltaa kauneimpien joululaulujen seurassa!

  Lissu:mukavaa oli mennä mukaan;viime vuonna en tästä tiennytkään:-)

  VastaaPoista
 11. Allu:Varmaankin oli diakoni Sari-Johannan ansiosta,että suomalaiset saivat ihan oman lauluillan;tuossa kirkossahan käyvät kaikenmaalaiset.

  VastaaPoista
 12. Mukavaa, että saitte sinne vähän joulun lämmintä Pohjolan tuulahdusta.

  Tätä kylmyyttä, mikä meillä täällä nyt vallitsee sään puolesta ei kukaan halua minnekään!

  VastaaPoista
 13. Muuten katolisesssa kirkossa taitavat täälläkin pitää joulukirkon, joululauluja siellä ei kyllä lauleta. Suomalaisia ei täällä ole kuoroksi asti, mutta hiljattain muutti takaisin vanha tuttuni, saadaan jo duetto aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 14. Nurkkalintu:Oli todella mukava ilta,ja olen iloinen,että menin tuonne.Ihan sitä teidän kylmyyttä en haluaisi,mutta pieni lumisade olisi kiva...

  Sirokko:Kiva kuulla että ystäväsi muutti takaisin! Duettokin on joskus kivempi kuin soololaulu;D

  VastaaPoista
 15. Mukava tietää, että tuollaisia tilaisuuksia järjestetään.

  VastaaPoista
 16. Marja-Leena;niinpä,ja oli tosi mukavaa!

  VastaaPoista
 17. Olen viettänyt joulun aikoja Keniassa ja Namibiassa ja vaikka en kauheasti ikävöi Suomeen, niin jouluna oli kyllä tosi haikeaa ja oli todella mukavaa viettää joulua muiden suomalaisten kanssa.
  Laulettiin joululauluja ja tehtiin porukalla suomalaisia jouluruokia, eksoottisesti maustaen. Mukavia muistoja! Hyviä joulumuistoja ja hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 18. Eeviregina:näinhän se on,että pyhien aikaan tulee ikävä tuttuja asioita. Oli todella ihanaa olla tuossa joululaulu-tilaisuudessa,ja tänään menen toisen suomalaisen jouluaterialle. Sinullekin oikein ihanaa Joulua!

  VastaaPoista
 19. Olipa mukavaa lukea, että sait vähän kotoista tunnelmaa kokea.
  Minäkin toivoin siellä hotellissa esitettäväksi "Varpunen jouluaamuna", toiveeni täytettiin.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...