tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kukkia ja hedelmiä

Sunnuntaina ,kävellessäni paraatista kotiin erästä kaupunkin pääkatua pitkin,näin taas kadun varrelta yhden kadun talon   pihan,jossa talvisin kasvillisuus pääsee ihanasti villiintymään (ja kesällä se on pelkkää hiekkaa vaan..) Huomasin jo viime talvena,että piha on täynnä näitä vuokkoja,jotka ovat villikukkia,eivät istutettuja.Mysteeriksi itselleni on jäänyt,miksi juuri tälle pihalle on noita vuokkoja siunaantunut tuollainen määrä,kun taas taloni lähellä olevalla rinteellä niitä kasvaa vain harvakseen. 
Nämä vuokot ovat rauhoitettuja,eikä niitä saa poimia.
Pari taloa eteenpäin on talon pihalla,ihan kadun varrella olevassa kulmassa,täydessä loistossaan oleva appelsiinipuu.Olispa meidän talon pihalla tuollainen puu...meillä kyllä on  jonkinlainen  sitruspuu ihan sisäänkäynnin edessä,mutta mitään hedelmiä tai kukkia siihen ei ole ilmestynyt.

29 kommenttia:

 1. Onpas kesäistä! Alkoi tehdä mieli tuoretta appelsiinia. Ei mitään marketin tuontitavaraa.

  VastaaPoista
 2. Kauniita nuo vuokot ja ihanaa on hänellä, joka omalta pihalta voi poimia appelssineja...:D

  VastaaPoista
 3. Oi, ihmeellisen kaunista, värikästä, ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Voi miten kauniit nuo unikot!Tykkään itse niistä valtavasti.kesää on ihmeellistä katsella näissä kuvissasi.Kiitos niistä!

  VastaaPoista
 5. Ihanat ilon pilkut täällä!
  Meillä vasta lumet sulaa. Tänään vähän auttelin kevättä hakatessani pihaan pieniä ojia, jotta sulavedet alkaisvat hiljalleen virrata. Nyt on jo pimeä ja taas jäätää. Apupoikani autteli minua viikonloppuna ja lapio reitin kukkanurkkaani. Pieni polku umpihankeen: lunta ainakin 60cm! Vähän jurppii!

  VastaaPoista
 6. Ajattelin ensin, että nuo punaiset kukat olivat unikkoja. Tavattoman kauniita joka tapauksessa. Ja appelsiinipuu on kyllä verraton näky! Meillä ei ihan pärjäisi, ei se paljosta kiinni olisi :)

  VastaaPoista
 7. Luulin silkkiunikoksi, kauniita ovat

  VastaaPoista
 8. Helena;tuo on itse asiassa merkki alkukeväästä,täällä.Tuoreena poimitut appelsiinit ovat kyllä ihania;)

  Irmastiina;vuokkojen väri on upea,ja minä unelmoin appelsiinipuusta;D

  SusuPetal;tähän aikaan vuodesta luonto on niin runsasta,mutta kesällä sitten ihan päinvastoin.Mutta nyt voi nauttia tästä ihanuudesta:)

  Maria:Ne ovatkin tosi kauniita,Niitä on muunkin värisiä,mutta täällä on vain noita punaisia.Tämä aika täällä onkin niin kaunista;)

  Rva Pioni:Toivottavasti kevät teillekin pian tulee.Luin,että lämpötilat ovat jo nousseet,niin eiköhän se pian tule.Mutta 60 senttiä on vielä aika paljon lunta..

  Johanna:nuo vuokot ovatkin ihan unikkojen näköisiä,ja luulin aina niitä ensin unikoiksi,mutta nyt osaan jo erotella ne toisistaan. Sitruspuut ovat hedelmineen upeita! Luulin,että teilläpäin niitä olisi myös...

  Allu:Kauniita tosiaankin ovat;)

  VastaaPoista
 9. älskar vallmo blommorna, så otroligt vackra! har du varit norrut?
  och klädde du ut dig till purim? jag var en nyckelpiga! i sista minuten....hade inte riktigt planerat något men den blev ganska bra ändå!
  kramar

  VastaaPoista
 10. Sara:har inte ännu varit men har tänkt att hälsa på mina vänner i Karmiel. Klädde mig inte för fungerade som en fotograf den här gången(såg du mina bilder?) Vallmo blommorna är nog så vackra! Kram:)

  VastaaPoista
 11. The anemones have really been spectacular this year - there's a whole patch growing in an empty lot near me as well, I don't ever remember that happening before.

  -----------------------------------
  My photography is available for purchase - visit Around the Island Photography and bring home something beautiful today!

  VastaaPoista
 12. Unikkopellolta tosiaan näyttää, mutta muistan kyllä että olet esitellyt tuon vuokon aikaisemminkin. Kaunista. Asukkaat ovat varmaan joskus pomineet niitä ja heittäneet lakastuneena pihalle siementämään..

  VastaaPoista
 13. Kauniita kukkia ja upea appelsiinipuu. Jotenkin appelsiinipuu tuntuu niin eksoottiselta ajatukselta, että tuosta vaan voisi mennä poimimaan hedelmiä suoraan puusta. :-)

  VastaaPoista
 14. Robin:This backyard where I found these anemones is every winter full of them,and the patch near my house only has a few of them,so have tried to understand why there are so many there and so few here.But they are spectacularly beautiful;)

  Sirokko;Ennen luulin aina näitäkin unikoiksi,kunnes opin ne erottamaan,Näitä vuokkojahan on eri värisiä,muistaakseni Israel Nature-blogissa niitä onkin kuvattu ja Anunkin blogissa on ollut eri värisiä.Voipa hyvin olla,että ovat asukkaat heitelleet siemeniä,Pitäisi varmaan kokeilla samaa tällä lähellä olevalla pläntillä;D

  Hippu:eikö teillä ole sitruspuita? Jotenkuten kuvittelen,että teilläkin niitä on.Nuo ovat ihan kadun varrella,joten ehkä enemmän jäävät koristeeksi,mutta kaunis on tuo puu;)

  VastaaPoista
 15. No siis, olen luullut näitä unikoiksi mutta eivät siis olekaan? Mistä ne erottaa.Samaisia kun on tuossa raunioilla, voisin käydä taas ne tsekkaamassa, elleivät ole niittäneet niitä alas (mitäs niitä rauhoittamaan :))))))..tuli viikonlopuksi juuri ohjelmaa :).

  Sitruspuut kukkivat täälläkin, odottelen tuoksuja ...

  VastaaPoista
 16. Kauniit kuvat kukkakedosta. Sopisi tauluksi. Luulin ensin, että ovat unikkoja.
  Täällä ostan israelilaisia appelsiineja kaupasta, ovat mehukkaita

  VastaaPoista
 17. Ihania vuokkoja! Näyttävät tosiaan ihan unikoilta, mutta ovatkin vuokonsukuisia. Anemone on nimenäkin jotenkin kaunis, itse asiassa aika kirjallinen kukan nimi. ;)

  Sitruspuista tuli mieleen muutaman vuoden takainen Sisilian reissu. Se taisi olla ainoa kerta, jolloin olen nähnyt suuren sitruspuun kantavan hedelmää. Ihana tuoksu ja näky!

  VastaaPoista
 18. Hyvä kysymys! Minä en ainakaan koskaan muista nähneeni. Banaanipuita ja sen sellaisia olen kyllä nähnyt. Kyllä kai niitä Intiassakin on, pakko olla, mutta ehkä ne kasvavat pohjoisemmassa tai jotain? Pitäisikin ottaa selvää. :-)

  VastaaPoista
 19. Minä tykkään niin paljon unikoista, olihan ne unikkoja?
  Onko se sama kuin vuokko?
  Minulla on myös pihallani siperian unikkoja, kunhan aikaa tulee...

  VastaaPoista
 20. Upeat ilonpilkut, niin kuin joku sanoi;))

  Appelsiineja on meillä syöty oikein urakalla<3

  Sinä näet appelsiinipuita, mutta et voi niistä syödä, voihan harmi;(

  Upeaa kevättä ja kesää sinulle, Yaelian<3

  VastaaPoista
 21. Hienoja vuokkoja! Ollakseen viela villeja :o

  Taallakin appelsiinit ovat olleet sadossa jo neljatta kuukautta, mutta nyt maaliskuussa ne on tosi mehukkaita, nam. Ja makeita kuin mitka!
  Istuta teillekin appelsiinipuu. Se on kiva puu, koska siina on ympari vuoden actionia. Kukannuput, sitten kukat, sitten pikkuhiljaa kypsyvat hedelmat, ja taas alusta :) Ja kaunis puu muutenkin, hedelmien kanssa tai ilman!

  VastaaPoista
 22. Hannele:on ne:)

  Pikkujutut: Pieni ero on,googleta vuokko ja unikko,niin huomaat eron.Unikko:en.wikipedia.org/wiki/Anemone_coronaria
  ja unikko:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Papaver
  Siellä kukan keskellä olevassa osassa on eroavaisuuksia.Mutta todellakin muistuttavat toisiaan! Ai teillä ei ole rauhoitettu,toivottavassti sitten eivät kuole sukupuuuttoon.Ah sitruspuun tuoksua.Eilen nuuhkin sitruskukkien ihanaa tuoksua ystävän talon vieressä olevasta kukkivasta appelsiinipuusta ihan Tel Avivin keskustassa:)

  Arleena:Minäkin ennen luulin ,että ovat unikkoja mutta nyt tiedän erotella. Ovat niin samannäköisiä,etenkin jos on punainen vuokko kyseessä.Täkäläiset appelsiinit ovatkin ihanan mehukkaita:)

  Katja Lumiomena:Anemone onkin kaunis nimi noille kukille,sopisi ihan hyvin tytönkin nimeksi;D Sitruspuun tuoksu on huumaava sen kukkiessa,ja kun se on täynnä hedelmiä,niin kaunis näky:)

  Hippu: Ehkä syynä on se,että teillä taitaa olla trooppinen ilmasto(onko?) ja täällä subtrooppinen Välimeren ilmasto (tosin pohjoisessa sitten vähän erilainen ilmasto ja Eilatin suunnalla sekin erilainen ilmasto) joten voi olla ,että ne eivät siinä ilmastossa viihdy.Venezuelassakin taisivat appelsiinit olla tietyiltä alueilta vain.

  Hanne:Unikot ovat kauniita ja niin ovat vuokotkin,Nämä ovat villeinä kasvavia vuokkoja,joille tämä on luonnollinen kasvualue.Punaisia vuokkoja ja unikkoja ei helposti erota toisistaan,mutta ovat eri kukka kuitenkin.Siperianvuokot ovat varmaan ihania!

  Aili-Mummo:Kauniita pilkkuja tosiaankin tuon vihreän joukossa,vähän jouluisenkin väristä:;D Niin,appelsiineja ei ihan noin vaan voi toisten puusta noukkia,mutta olisi kiva jos meidän talon pihalla olisi oma sellainen.(tilaa on..)Ihanaa kevättä sinullekin:)

  VastaaPoista
 23. Eryah:on ne ja oikeastaan ihan hyvä,että ovat rauhoitettuja,niin voi sitten ihailla,kaunista silmänruokaa.
  Muuten varmaan kaikki poimisivat ne pois....
  Appelsiinit ovat täälläkin nyt niin ihania! Näin jossain puissa sekä kukkia että hedelmiä,kivan näköistä,Pitää etsiä joku pieni puu ja istuttaa meidän talon puutarhaan,tilaa siellä ainakin olisi monellekin:)

  VastaaPoista
 24. Minäkin ensin unikoiksi luulin noita kukkia. Kauniita ovat!
  Ja kaunis on appelsiinipuukin!

  VastaaPoista
 25. Your photos are making me green with envy... Can you believe it, it's actually snowing today! Third day of spring and everything... What a joke!

  VastaaPoista
 26. såg dina bilder, himla fina! purim är en härlig högtid....
  kram

  VastaaPoista
 27. Susanne:Aika paljon saman näköisiä ovatkin;D Ja kukkivat appelsiinipuut ovat ihania!

  Hannah;I hope the spring comes to your area soon too.,.,,

  Sara:Purim är nog ganska trevlig,specielt här i Holon:)

  Phivos:The nature this time of the year is so beuatiful! Kiitos:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...