keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Onko kauneudella ikää?

Kuukauden alussa,naistenpäivän aikoihin,alkoi monelle bussipysäkille ilmestyä kuvassa näkyvä Doven mainos,jossa oli mallina 100-vuotias Luba Shipman. Mainoksessa kysyttiin,onko aidolla kauneudella ikää. Ihastuin Luban kuvaan,ja tarkoitus oli kuvata se,mutta sitten en nähnytkään sitä  kunnes se eilen oli ilmaislehden yhdellä sivulla. Siihen oli myös lisätty teksti,jossa sanottiin ,että kun oli kyse päivästä,jolloin missi valitaan(Miss Israel valittiin eilen),on tärkeää keskustella aiheesta.100-vuotiaan Luban kuvan tarkoitus onkin herättää keskustelua.Minusta hän on kaunis.
Luba valittiin Dove-mainokseen  koska kansainvälisen naistenpäivän tavoin hänkin täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Luba asuu Givat Chaim-kibutzilla ja elää siellä täyttää elämää.

26 kommenttia:

 1. 100 vuotias ! Oi, nostan hattua hänelle! Kaunis nainen. Elinvoimaisen näköinen.

  Dove onkin pitkään kampanjoinut sen puolesta, että kaikenikäiset- ja näköiset naiset ovat arvokkaita ja kauniita.

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno rouva! Musta on kiva asia, että Dove käyttää muutenkin mainoksiinsa ihan tavallisia ihmisiä eikä mitään langanlaihoja valokuvamalleja.

  VastaaPoista
 3. Ihana nainen! Kauneus on katsojan silmissa, sanotaan. Eikä ikä miesta/naista pahenna vaan oikeastaan parentaa siis tekee paremmaksi.

  Dove on ollut viime vuodet oikeilla linjoilla.

  VastaaPoista
 4. Sooloilija:Luba on tosiaankin elinvoimaisen ja onnellisen näköinen vanha rouva. Minustakin hienoa,että Dove tekee tällaisia kampanjoita:)

  Allu;kaunis hän on,ja tosiaankin Dove tekee hienosti,kun käyttää ihan tavallisia malleja,kaikenlaisia sellaisia:)

  VastaaPoista
 5. Tuula:Näin on,kauneus on katsojan silmissä.Ja Luba hyvä esimerkki siitä,että 100-vuotiaanakin voi vielä olla kaunis;D Dove on tosiaankin ottanut hyvän linjan!

  VastaaPoista
 6. Eipä ikinä uskoisi vuosia kertyneen täydet 100! Tyytyväinen saisi olla jos yhtä virkeän ja freesin näköisenä säilyisi. Ihanasti tehty Dovelta, heillä on muutenkin ollut tapana käyttää ei niin perinteisiä-malleja

  VastaaPoista
 7. Ainakin upea hymy ja upeat hampaat, lieneekö aidot;?

  Pitkää ikää Ljuballe<3

  VastaaPoista
 8. Karoliina;niinpä,ei millään uskoisi! Olisi mielenkiintoista tietää,miten Luba on hoitanut itseään ,että on noin kukoistavan näköinen tuossa iässä.
  Dovelle pitää ihan nostaa hattua!

  Aili-mummo;todella kaunis hymy,ja enpä tiedä,jos tuossa iässä on mahdollista että noin kauniit hampaat vielä löytyisi suusta;D Juu,toivottavasti Luba elää vielä pitkään!

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihana 100-vuotias! Kiva kun hänet on valittu mainokseen. Aidolla kauneudella ei todellakaan ole ikää.

  VastaaPoista
 10. Dove on muutenkin mielestäni onnistunut mainonnassaan. Ne mainokset, joita olen Dovelta nähnyt, ovat olleet ihanan inhimillisiä eli malleina on tavallisia ihmisiä – ei mitään ylilaitettuja luurankomalleja.

  Itse käytän joitakin Doven tuotteita (mm. kasvosaippuaa, ihan paras minun iholle) ja mielestäni ne ovat oikeasti hyvälaatuisia (ainakin sopivat minulle), vaikka ovatkin ”vain” tavaratalotuotteita.

  Minustakin Luba on kaunis ja etenkin eloisa ikäisekseen!

  VastaaPoista
 11. Ei voisi kyllä mitenkään uskoa, että tämä nainen on satavuotias. Minusta hän on ikäisekseen kaunis, mutta itse kuitenkin yhdistän kauneuden virheettömyyteen ja täydellisyyteen, ja siinä mielessä vanha ei voi mielestäni olla kaunis. Mutta kauneutta on olemassa monta lajia, ja tämänkin rouvan kauneus kumpuaa mielestäni sisältäpäin, ihan muista tekijöistä kuin ulkoisesta virheettömyydestä ja täydellisestä ulkonäöstä.

  Hienoa, että Dove haluaa herättää keskustelua aiheesta.

  VastaaPoista
 12. Hyvä tilaisuus Dovelle ja ymmärsivät käyttää hyväkseen, hienoa. Pirtsakka 100-vuotias tosiaan.
  Hämmästyttävän paljon Suomessakin on jo 100-vuotiaita ja yli, peräti 625, elinikä nousee koko ajan. Mitenkähän itse jaksaisi niin pitkälle..

  VastaaPoista
 13. Todella kaunis kuva....iällä ei todellakaan kuvan perusteella ole väliä, onko ihminen kaunis..:))

  VastaaPoista
 14. Hello Yaelian,
  is good to get back to your blog.
  The postings have various themes and pictures of great quality and good taste!
  Congratulations

  VastaaPoista
 15. ihana mummeli,
  en ikinä uskoisi hänen olevan 100v..
  onkohan kuvaa yhtään retusoitu?
  Mut nykyään ei länsimaissa kovinkaan paljon arvosteta sisäistä kauneutta..
  nuoruutta, laihuutta vaan monellakin taholla,
  tietysti onneks ons poikkeuksia..
  itsekin joskus peilin edessä nostelen poskiani ylöspäin ja huomaan heti miten suuri olisi merkitys niillä, näyttäisin paljon nuoremmalta..
  meidät on vahvasti manipuloitu ja olemme vahvasti lähteneet mukaan..

  VastaaPoista
 16. Kauneudella ei ole ikää. Kauneuteen vaikuttaa ihmisen koko olemus ja se mitä ihminen on, ajattelee ja tekee. Onnellisuus ja tyytyväisyys loistaa ulos päin kauneutena. Kauneus ei pukeudu vain nuoruuteen, se on kaikissa ikäryhmissä.

  VastaaPoista
 17. Kaunis on mummeli...ei tuota voi oikein mummeliksikaan sanoa, kun ei nàytà ollenkaan sata vuotiaalle. Olen jostain lukenut, ettà korvat kasvavat iàn myòtà ja Luballa ne ovat kyllà aika isot, eli ehkà siità voisi pààtellà ettà on tooooosi vanha, hih! Ihana idea mainokselle ja rohkea Luba, kun suostui kuvaan :D

  VastaaPoista
 18. Jael, kauneudella ei ole ikää. Ykis kauneimmista ihmisistä, jonka tiedän, on edesmennyt kirjailija Anne Fried. Hän on alunperin Wienin juutalainen, mutta päätyi monen mutkan kautta tänne meidän saarellemme. Vähän ennen kuolemaansa ja hän eli todella pitkään, hän kuitenkin muutti Helsinkiin. Hänen lähisukulaisensa, joka kantaa samaa sukunimeä, asuu meidän naapurissa.

  Kun näin Annesta kuvat hyvin, hyvin vanhana, ajattelin heti: Kuinka kaunis ihminen.

  Anne liittyy osittain seuraavaan postaukseeni, jos vain avaat annettuja linkkejä.

  VastaaPoista
 19. Piti tulla naapurikylàn nettipisteeseen saadaksen blogisi auki - vihdoinkin. Kauneus on ihmeellinen kàsite. Kuvan nainen on varmaan sisàisestikin kaunis.

  VastaaPoista
 20. On kyllä kaunis. Tykkään muuten paljon Gudrun Sjödenin vaatekatalogeista, kun käyttävät yli 60-vuotiaitakin malleja kuvissaan.

  VastaaPoista
 21. Tykkään Doven kampanjoista muutenkin, koska niissä näkyy ihan oikeannäköisiä ihmisiä eikä supermalleja. Siksi meillä käytetäänkin paljon Dovea :) Ihana vanha rouva!

  VastaaPoista
 22. Susanne:Minustakin ihanaa,että hänet valittiin Doven naistenpäivä-kampanjaa:) Aidolla kauneudella ei tosiaankaan ole ikää..

  Elegia:minäkin välillä mieluumin näen tavallisia ihmisiä malleina kuin kiiltokuvaihmisiä koko ajan. Dove on siinä onnistunut hyvin.Ennen käytin vähän enemmän Doven tuotteita,nyt taitaa olla vain käsisaippua ja käsivoide...Luba onkin ihanan eloisan näköinen ikäisekseen

  Hippu:Niinpä,ei uskoisi että on satavuotias:) Mutta toisaalta presidenttimme täällä on 87 ja kuin Duracell-pupu;D Olen hieman eri mieltä kanssasi,sillä virheetön ja täydellinen kauneus on juuri sitä,mitä mainokset yleensä ovat täynnä,ja monesti ovat photoshopattuja.Se on se kauneuden käsite mikä meille on tullut niiden kautta. Ja tottahan nuori kauneus on raikkaampaaa kuin vanhemman ihmisen,mutta kauneus on mielestäni kuitenkin katsojan silmissä,eikä ikä välttämätttä sulje sitä pois.Nähdessäni tuon julisteen ensi kerralla bussipysäkillä,oli ensimmäinen ajatukseni se, miten kaunis hän on,johtuen ehkä tuosta onnellisen näköisestä hymystä.

  Hannele:Ehdottomasti!

  Sirokko:Todellakin hyvä veto Dovelta;D Noin iäkkäitä on koko ajan enemmän ja enemmän,kun elinikä nousee.Ja jotkut ovat vielä niin hyväkuntoisiakin siinä iässä.Itsekin ajattelen,että huh,miten sitä jaksaisi noin pitkälle.Ehkä jos olisi oikein hyvässä kunnossa...

  Irmastiina:Minustakin kaunis kuva,hänestä säteilee lämpöä ja onnellisuutta,mikä tekee hänet kauniiksi:)

  Antonio:HOla y gracias por sus palabras:) I should come and visit your blog too...

  Hannele:Ihana kuva.Ei minusta näytä kauhean retusoidulta,sillä siinähän näkyy rypyt ja kaikki. Meikattu tietysti on kauniisti:) Ihan totta,että ei sisäistä kauneutta arvosteta,pitäisi olla vain nuori ja kaunis,meidät on manipuloitu,kuten sanot..

  Arleena;Sinä osaat aina pukea kaiken niin hyvin sanoiksi:)

  Ciacy:kaunis mummeli tosiaankin,oli varmaan oikea kaunotar nuorempana.Enpäs tiennytkään tuosta iän myötä tulevasta korvien kasvamisesta,mutta todellakin on Luballa suuret korvat...Luba näyttää tosi tyytyväiseltä tuossa kuvassa:)

  Leena:Anne Friedistä olen lukenut,en tiennytkään,että hän asui teidän saarellanne,aika pitkä matka hänellä oli sinne. Muistan joskus nähneeni hänen kuvansa,mutten muista sitä,ja googlestakaan ei löytynyt.Katson sitten ne linkit jotka laitat...

  Lissu:onneksi jossain sentään tuo onnistuu;D Kauneus on monisäkeinen käsite.Kuvan nainen näyttääkin sellaiselta,jonka seurassa mielellään viettäisi hetken.Hänessä on säteilyä:)

  Liiolii:pitää ihan mennä googlettamaan se Sjödinin katalogi,jos löytyy...

  Johanna:Doven mainokset tosiaankin ovat hyviä,ja se ,joka keksi käyttää tavallisia ihmisiä mainoksissa,on neropatti;D Kaunis on Luba tosiaankin;D

  VastaaPoista
 23. Suomessa vanhoja ihmisiä ei arvosteta. Kulttuurimme tarvitsisi mallia jostain muualta nyt. Poliitikot ovat poikasia ja tytönhupakoita jne. Vaalit tulossa ja kohta lapset puuhaavat eduskunnassakin. Vielä tosin äänestysikää ei ole laskettu kuuteentoista. Tosin eräissä vaaleissa jo niin oli! Mitä nuorempi henkilö, sitä kovempi kritiikki vanhoja mummoja ja pappoja kohtaan. Kunnioitus ja kokemuksen arvostaminen täällä puuttuu. Kansanedustajaehdokkaiksikaan eivät iäkkäät ihmiset kuulemma enää kelpaa!

  Ulkonäköasiakin on hakusessa. Hyvä mainos!

  VastaaPoista
 24. Jael, mun ohjelma vähän muuttui. Aion tehdä uudestaan sen koko Marguirite Duras -sarjan, mutta löydät Annea mm. hakusanalla Tuska, joka on Durasin kirja, johon Fried on tehnyt alkusanat.

  Me voimme käydä uimassa Friedin rannasta, jonne kova yrittäjä on tehnyt upean laiturin. Täällä eivät yksityiset omista rantoja, joten kaikki rannat ovat kaikkien käytössä.

  (Tämä viikko oli hulluin kaikesta. En voi siitä edes meilata. Kerron sitten suvella, mitä taphtui. Nyt asa saanut selvyyttä.)

  VastaaPoista
 25. Kaunis nainen; hänessä on sellaista lempeää viisasta maltillista rauhaisaa voimaa...en osa selittää, jotain tuossa katsessa ja hymyssä. Upea!
  Kauneus kumpuaa sisältä, ja loistaa silmissä, hymyssä ja olemuksessa. Ei siinä iällä ole väliä, melkeinkin päinvastoin :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...