sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Purim-paraati 2011

Tästä se alkoi...

Paraati alkoi klo 12 ja saavuin hyvissä ajoin paikalle,jotta löytyisi hyvä kuvauspaikka. Kulkue kulkee kaupungin keskustan pääkadulla,ja kulkueen alkamispisteeseen kodistani on noin 20 minuutin kävelymatka. Kunnon kuvauspaikkaa oli stten vaikeaa löytää,sillä muutkin olivat tulleet sinne hyvissä ajoin. Vaihdoin kuvauspaikkaa 3 kertaa ja yksikään niistä ei ollut optimaalinen,mutta sain kuitenkin aika paljon kuvia otettua.  Jollain onnellisilla on parhain mahdollinen aitiopaikka paraatiin omalla parvekkeellaan/ikkunasta.Sää taas oli hyvä kuvaamista varten:pilvistä ja ihan mukavaa alussa,kunnes loppua kohti ilma muuttui nihkeän kuumaksi,ja en ollut ihan loppuun saakka,vaan menin hieman ennen kulkueen loppua takaisin kotiin.
Monia naamiaisasuisia pikkulapsia näki isän hartioilla.
Tässä paraatissa kaikki osanottajat ovat joko lapsia ja nuoria
Eri tanssikoulujen ryhmiä oli kulkueessa
Paraatia varten on harjoiteltu kauan
Myös muista paikoista oli tultu mukaan paraatiin.Kaukaisimmat osanottajat tulivat Kiryat Shmonan kaupungista pohjoisesta.

Tanssin iloa...
Konfettitytöt
Kukkaistytöt
Sokeita osanottajia  Dialogue in the Dark-paikasta
Tämän vuoden teema oli Lumottu metsä. Liikkuvissa vaunuissa oli kaikenlaisia jänniä hahmoja. Tuo vasemmalla oleva keltainen pöllö oli melkein kokonaan kukista tehty!
Eikös tuo ole kuin taalainhevonen...
Pulloista tehty lumottu puu lumottuun metsään...
Kaupungin palomiehetkin olivat mukana kulkueessa vesipistooleineen...
Viime vuoden kulkueesta kerroin täällä

31 kommenttia:

 1. Kiitos jakamisesta.
  Väriloistoa kerrassaan ja tuo lumottu puu on hauska idea.

  VastaaPoista
 2. No olipas siella vareja kerrakseen! Hienoa!

  Miksi mina en muista tallaisia kulkueita ollenkaan ajalta, jolloin asuin siella? Vai onko tama vasta vuosien mukana tullutta perinnetta? Voi olla, etta minulta on tuollaiset jaaneet valiin, kun ei ollut viela silloin lapsia itsella...

  VastaaPoista
 3. Laventeli:kiva kun pidit! Ihanaa väri-iloa tuolla olikin;) Tuota pullopuuta tehtiin omassa kurssikeskuksessani (en osallistunut paraativaunujen tekoon,ehkä ensi vuonna..)ja kaikkia pyydettiin tuomaan limssa-ja vesipulloja sinne.Tuollainen siitä sitten tuli..

  Tuula:Ihania värejä todellakin:) Kyllä näitä kulkuieita on aina täällä ollut. Mutta muistan että asuit Haifassa,ehkä siellä ei ollut,,,Ja täällä Holonissa muutenkin on ne kaikkein suurimmat...

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavaa värien loistoa! Ovat tosiaan nähneet vaivaa kaiken eteen ja lopputulos ilahduttaa.Palomiehet vesipistooleineen toivat hauskan miehisen lisän tanssahtelevien tyttösten keskelle :) Olispa kiva ollut olla katselemassa, täällä ei mitään tuollaista koskaan näe - onneksi edes sinun blogissasi.

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana ja värikäs paraati!
  Ihanaa, kun tuollainen järjästetään lapsille ja nuorille.:D

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on silmän ruokaa! Värikylläistä ja upeaa. Tätä paraatia olisi ollut ilo seurata ihan siellä paikan päällä. Kiitos, kun otit kuvia!

  Lumottu metsä on muuten hurjan hyvä aihe - siinä tosiaan on vain mielikuvitus rajana. Ja mulle tulee tietysti aina Taika-astiasto mieleen :)

  VastaaPoista
 7. Iiiiihana postaus! Olit jaksanut ottaa paljon kuvia, kiitos :D
  Upeaa vàriloistoa ja varmasti lapsille mukavaa pukeutua samanlaisiin ja esittàà jotain, luo hienoa yhteenkuuluvuudentunnetta :D
  Aika jànnà, ettà lumottu metsà oli aiheena. Meidàn suurimman puiston jouluvalojen teema oli sama!
  Tehdàànkò tuo paraati vain kerran vai usempaan kertaan nàinà pàivinà?

  VastaaPoista
 8. Sirokko:Kauheasti vaivaa onkin nähty,kun nämä ovat loppu niin melkein heti aletaan suunnitella seuraavan vuoden paraatia.Koko vuoden on tehty noita vaunuihin tulevia juttuja,papier machesta ja muusta.Väriloisto oli todella mahtava tuolla!Ja palomiehet saivat kauheasti aploodeja:)

  IrmaStiina:Tätä todellakin odotetaan pitkään ja kaikki tykkäävät:)

  Johanna:ihanaa silmänruokaa ja paljon värejä tuolla oli.Minusta oli kivasti jossain asuissa käytetty jopa muovipusseja;D Lumotussa metsässä voikin olla vaikka mitä,ja oi Taika-astioita,rakastan niitä!

  Ciacy:Otin paljon kuvia,vaikka aika välillä joku änkesi edelle just kun piti ottaa kuva,Mulla oli viime vuonna Anttilasta ostettu parempi objektiivi,jolla saa hyviä kuvia.Jännää,että teillä oli siellä puistossa sama aihe;D Tämä on vain kerran vuodessa täällä mutta muissakin kaupungeissa on näitä paraateja,tosin ei lainkaan tällaisessa mittakaavassa.

  Mimmi:kiva kun tykkäsit:)

  VastaaPoista
 9. It looks a wonderful and successful carnival. Your pictures are just gorgeous. Congratulations!

  VastaaPoista
 10. Hyviä kuvia onnistuit saamaan. Aivan uskomattoman suurta vaivaa pukujen tekeminen on vaatinut! Ei voi kuin nostaa hattua.

  Ihanaa väri-iloittelua!

  VastaaPoista
 11. Mun kuopus kurkkii olan yli ja sanoo"halauaisin nähdä nuo oikeesti" mutta onneksi on nuo kuvat!Kiitos sunnuntain iloisesta kuvamatka hetkesta .

  VastaaPoista
 12. Kauniita ja iloisia lapsia ja nuoria.Onnistuneita otoksia./Beautiful, happy children. Good shots, too.

  VastaaPoista
 13. Phivos;kiitos:) It was a very nice parade,this one is with children mostly but very colorful:)

  SusuPetal;Kiitos,vaikka aina jotkut änkesi kuvaan niin kuitenkin sain aika kivasti otettua kuvia.Hyvä objektiivi tietenkin auttoi asiassa. Ja todellakin paljon vaivaa on nähty noiden pukujen tekemisessä. Omassa kurssikeskuksessa,missä käyn ympäristösuojelu-asiossa,alettiin noiden vaunujen juttuja tehdä jo viime keväänä.

  Maria:kiva kun tykkäsitte:) Tuolla oli kyllä hurjasti väri-iloa:)

  MayKay:Kiitos kiitos;) Lasten iloa oli mukava kuvata;tuolla oikein näki miten iloisen innostuneita lapset olivat tuossa kulkueessa:)

  VastaaPoista
 14. Kauniita kuvia. Hyvin olet onnistunut kuvaamaan näin paljon upeita otoksia.
  Tarttee tulla uudemman kerran ihastelemaan.

  VastaaPoista
 15. Kauniit takorautakaiteet noissa parvekkeissa ja mitä mainoin aitiopaikka tosiaa seurata karnevaaleja.

  Hienoja asuja ja paraatikokonaisuuksia: selkeästi on panostettu! Olisi tosi jännä päästä osallistumaan tuollaiseen ihan paikan päällä. Vaan kiitokset sinulle, Yaelian, että otit meidät mukaan näine runsaine kuvinesi, hienoa!

  VastaaPoista
 16. Kivemman näköistä kuin perinteinen samba. Minusta sambassa on lapsilla liian seksikkäät vaatteet.

  VastaaPoista
 17. Värikästä ja kaunista. Näyttävä paraati. Hyvin sait kuvia. Lapset ovat niin suloisia noissa asuissaan

  VastaaPoista
 18. Ihan mielettömän ihania asusteita, luovuus, leikkimieli, iloisuus läsnä..
  heitähän oli mahdottoman monia ryhmiä..
  esittivätkö he ohjelmiaan jossain vai oliko se "vain" kulkue?

  Tykkäsin ihan hirmusti..
  etenkin ne valjoiset harsoasut töttöröhattuineen ja ne kaksi mustaa tyttöstä..
  Huh mikä kavalkaadi..
  kiva kun laitoit noin paljon kuvia..
  niin mikä on tämän kulkeen historia, tarkoitus?

  VastaaPoista
 19. Nurkkalintu:Loppujen lopuksi tuli ihan hyviä kuvia,puolet onnistui ja puolet ei.

  Elegia:mulla on tuollainen samantyyppinen "parveke" joka ei oikeastaan ole parveke vaan olohuoneen ulkoseinä,jossa siirrettävät lasielementit ja sädekaihtimet. Tosin mulla ei ihan noin hienoja takorautoja ole. Jeps,tuohon paraatiin on hurjasti panostettu,joka vuosi uusi teema,ja aina yhtä upeaa. Kiva että tykkäsit:)

  Helena:Tuossa paraatissa vain viimeisin ryhmä,enkä muista mikä se noista oli,tanssi samban tahdissa,muilla oli kaikenlaista musiikkia, Lapsilla ei pitäiskään olla liian provokatiivisia vaatteita.

  Arleena;niin on. Lapset ovat kyllä ihanan suloisia noissa asuissaan ja kaikki oli niin värikästä.

  Hanne:Asusteet ovat ihania,ja niihin on niin panostettu ja mietitty.Tuolla oli todella monta ryhmää,en edes kuvannut kaikkia ja en ollut ihan loppuun saakka. Jotkut tanssivat kulkiessaan,ja jotkut tekivät kärrynpyöriä ja sen sellaista ja aina välillä pysähtyivät ja tanssivat.
  Ne kaksi konfettityttöä olivat mainiot!
  Tuo kulkue on Purim-juhlan kunniaksi (jos googlaat sanan "Purim" niin wikipediassa on myös suomeksi selitys.Silloin on tapana pukeutua naamiaisasuun (etenkin lapset täällä ovat niissä asuissa)ja jo vuosikymmeniä tuon juhlan kunniaksi on tämä paraati.Tässä asuinkaupungissani kaikkein suurin.

  VastaaPoista
 20. Aivan uskomattoman värikästä ja monipuolista! Todella paljon työtä on kyllä vaadittu kaiken tuon järjestämiseen. Ja tuhannesti kiitos sinulle, että otit noin paljon upeita kuvia, ja mekin pääsimme nauttimaan tästä! :-)

  p.S. Noi palomiehet vesipyssyineen olivat kyllä ihan paras veto. :-D

  VastaaPoista
 21. Oi, mikä väriloisto!!
  Ymmyrkäisin silmin jäin tuijottamaan joakista kuvaa!!
  Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 22. Hippu;tosiaankin ihanan värikästä! Viime vuonna tosin tykkäsin enemmän,sillä silloin teemana oli ooppera ja kaikki liikkuvat vaunut olivat tosi upeita.Kuvia en vaan hirveästi silloin ottanut.Kauheasti työtä kaiken järjestämisiin onkin mennyt,kohta aletaan valmistella ensi vuoden paraatia;D Ja kiva kun tykkäsit! Joo,ne palomiehet olivat ihana huippujuttu,ja nauratti ne vesipistoolit;D

  Tinttarus:Väriä tuolta ei tosiaankaan eilen puuttunut..Ja kiva että tykkäsit:)

  VastaaPoista
 23. Hienoa väriloistoa ja iloisen näköisiä lapsia ja nuoria !
  Mukava, että lapsille on tällainen oma kulkueensa.

  VastaaPoista
 24. Mahtava kuvakavalkaadi ja upeita kuvia<3

  Kiitos, Yaelian, ja kivaa kevättä sinulle;))

  VastaaPoista
 25. Pikkujutut:oli ne:)

  Sooloilija:Olikin ihanaa väriloistoa ja oli mukavaa katsella lasten riemua tuolla:)

  Aili-mummo:kiitos:) Ja samoin sinulle oikein mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 26. Ihanan näköistä! Kiitos näistä Yaelian <3 Kuvissa ja kirjoituksissasi on ihanasti pala Israelia mukana, ikävä tulee heti :)

  VastaaPoista
 27. Kylla on nahty aikaa ja vaivaa!
  Skideille tuollaiset happeningit on mieluisia...
  Selvisin painajaisesta, valoa nakyvissa - just tuli aurinko esille, mahtavaa! +7...

  VastaaPoista
 28. Angel;Kiva kun tykkäsit ja toivottavasti voit joskus olla täällä Puriminakin,näkemässä näitä ihania paraateja:)

  Allu:) Mukavaa parantumista!

  BLOGitse: paljon vaivaa nähdään joka vuosi tuon vuoksi,ja sitten onkin niin mukava seurata tuota paraatia. Onneksi valoa on näkyvissä,ja noin paljon asteitakin jo:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...