perjantai 4. maaliskuuta 2011

Perjantaina

Kukkaruukkuja torilla.Mikä näiden nimi nyt olikaan,en taaskaan muista...
Flunssassa toipuminen ei ole ihan sujunut niin kuin kuvittelin,ja vieläkin on nuhaa ja rähinää keuhkoissa,mutta muuten joka päivä pientä edistystä parempaan suuntaan.Mutta energiatasoa se on kuitenkin heikentänyt sen verran,etten kauheasti ole jaksanut minnekkään mennä.Tänään kuitenkin raahauduin ensin torille  täydentämään salaattitarvikkeitani. 
Torilta kävelin kohti Tel Avivin keskustassa olevaa Gan Meir-puistoa. Kerran kuussa eräs kodittomille koirille kotia etsivä järjestö tuo adoptoitavia koiria puiston eteen. Voi vain kuvitella,että siellä oli paljon ihmisiä ympärillä,vaikkei sitä kuvista näy. Oman Bambi-koirani adoptoin samalta järjestöltä. Koiria ei anneta ihan kenelle tahansa,vaan tiedot otetaan tarkasti ylös,ja kunhan ollaan vakuuttuneita siitä,että koira saa hyvän kodin. Jos koira on jo sterilisoitu,koiran adoptoija maksaa leikkauksen ja rokotusten kulut.
Tyttö kuvassa on Ester,joka on yksi tällä viikolla  Oscar-palkinnon voittaneen lyhytdokumentin 3 päähenkilöstä. Lisää tietoa ja traileri siitä täällä. Ester kuuluun niihin lapsiin ,jotka eivät täytä tänne jäämisen kriteereitä,ja tällaisia lapsia on 400.Viime vuonna heitä oli 1200,mutta nyt on 800 lapsen kohdalla asiat kunnossa, mutta näiden 400 asiat eivät niin ole.12-vuotiaasta Esteristä on Oscar-voiton jälkeen tullut suosittu haastateltava,ja puistossa olleessa mielenosoituksessa hän piti hienon puheen.Hän kertoi,miten  menee joka päivä koulun jälkeen partiolaisten ylläpitämään iltapäiväkerhoon,ja miten hän itsekin toimii partiolaisena(Esterin päällä partioasu). Hän kertoi myös,miten hän haluaisi jäädä tänne.Ester tuli tänne isänsä kanssa 5 vuotta sitten Etelä-Afrikasta,joka ei ole sotatilassa oleva maa,mutta hänen äitinsä murhattiin siellä,ja Esterin ja isän oli päästävä turvalliseen paikkaan. Puistossa olevassa mielenosoituksessa pidettiin paljon hyviä puheita,ja mainittiin monta kertaa,että pääministeri on ollut hyvin hiljaa koko asiasta. Niin hän onkin...
Mielenosoituksen ohjelmaa juonsi Israelin tunnetuimpiin naisnäyttelijöihin kuuluva,jo iäkäs Gila Almagor. En jäänyt ihan loppuun asti huonon oloni vuoksi,mutta toivon ,että nämä mielenosoitukset johtaisivat siihen,että lapset saavat jäädä.Luin juuri uudesta ohjelmasta,jossa laittomia työntekijöitä yritetään kannustaa muuttamaan takaisin kotimaahansa,niin että heitä koulutetaan täällä johonkin ammattiin ,ja että he saavat rahallista apua, sekä paluulipun..Monen suhteen se ei kuitenkaan ole se paras vaihtoehto.

33 kommenttia:

 1. Jopas on sitkea tauti! Ehka tuoreet salaattiaineet tuo voimia.

  VastaaPoista
 2. Anu:Aamulla herättäessä tuntuu että kyllä se tästä,mutta jo pian on nenätiehyet tukossa ja yskittää.En muista koska mulla olisi näin pitkää tautia ollut,oliskohan flunssarokotteella mitään tämän kanssa tekemistä...

  VastaaPoista
 3. Moni, varmaan melkein jokainen, pakolainen haluaisi palata kotimaahansa, jos se vain olisi mahdollista.
  Aina se ei vain ole sitä.
  Silloin ei paluulippu ammatin kanssa ole se oikea ratkaisu.

  Mielenkiintoisia tapahtumia, tuosta elokuvasta en ole kuullutkaan aikaisemmin.

  Toivottavasti flunssa päästää pian otteensa sinusta!!

  VastaaPoista
 4. SusuPetal;Pari kuukautta sitten ollessani vapaaehtoistyökurssilla tapasimme etelä-sudanilaisen Williamin,joka sanoikin,että heti kun voisi,menisi takaisin kotimaahansa. Tuota apua oli etupäässä tarkoitettu laittomille työntekijöille,joita on monta. Monet tulevat tänne turisteina ja päättävätkin jäädä...
  Kiitos,minäkin kovasti odottelen pääseväni eroon tästä flunssasta,

  VastaaPoista
 5. Tässä postauksessasi on paljon ajattelemisen aihetta: pakolaiset ja heidän oikeutensa olla maassa. On hyvä, että dokumentti on antanut kasvot joillekin. Kun vaikea asia tulee henkilökohtaisemmaksi, kohtaa sen ihan eri tasolta. Ja tuo koiria auttava järjestö taas toimii niin hyvien periaatteiden mukaan, kun koiran adoptoijan tiedot ym. otetaan ylös.

  Toivottavasti paranet pian! Ihana oli katsella kukkaloistokuvia.

  VastaaPoista
 6. Katja:tuo mielensoitus pisti taas ajattelemaan.Koskettaa läheltä,koska olen tekemisissä noiden lasten kanssa. Mutta nuo 400 lasta ovat etupäässä laittomien työntekijöiden ja tänne jääneiden turistien(siis laittomiksi tulleiden)lapsia. Mutta koska suurin osa on täällä syntyneitä,ja puhuvat tätä kieltä,ja tämä on se koti,minkä he tuntevat,on mielestäni väärin,jos heidän ei anneta jäädä,vaikka vanhempansa ovatkin tavallaan rikkoneet lakia.Ester ei ole täällä syntynyt,mutta tullut tänne vaikeiden olosuhteiden johdosta,ja on hyvä,että hän antaa näille lapsille kasvot. Jo tuon Oscarin voittaneen dokumentin pitäisi johtaa siihen,että lapset saavat jäädä.Siinä koulussa on 120 lasta,jotka ovat juuri niiden joukossa,jotka eivät kriteerejä täytä.
  Minustakin on hyvä,että tarkastetaan hyvin minne koira joutuu,ettei se joudu uudestaan hylätyksi.
  Ja kiitos,flunssa on jatkunut aivan liian kauan!

  VastaaPoista
 7. Voi, miten sitä pystyy kävelemään ohi hauvvojen, ettei tuo aina ja aina lisää koiria kotiin..:))

  VastaaPoista
 8. Ilahduttavaa huomata, miten hyvin siellä huolehditaan eläimistä. Ainakin siltä tuntuu. Täällä pursuaa sheltterit koiria ja kissoja ja järjestöt ovat vain iloisia, jos joku suostuu jonkun koiran itselleen ottamaan sen suuremmin kyselemättä mihin tarkoitukseen tai millaiseen perheeseen koira joutuu. Vai pääseekö edes perheeseen.

  Kauhean surullinen olo tuli tuon tytön tarinasta. Maailma on monenlaisia tarinoita täynä ja sitä pitäisi muistaa olla kiitollinen miten helpon elämän on itse saanut. Asiat voisivat olla toisinkin. Kiitos tästäkin kirjoituksesta :)

  VastaaPoista
 9. Minunkin sydäntäni lämmittää eläimistä huolehtiminen. Voi kunpa ihan jokainen noista koirista saisi hyvän kodin! Onko siellä ollenkaan kaduilla kulkukoiria?

  VastaaPoista
 10. Ihan ensteks: esikko! Kukka siis :)
  Tuo Oscarin voittanut lyhytdokumentti kiinnostaa. Netissä etiskelin siitä tietoa, ja näyttää nyt siltä, että se on vain enkuks ja hepreaks :( Toivon, että se piankin olis suomen kielellä. Kiinnostais nähdä se! Yks tuttu, joka on töissä leffateatterissa, ettii mulle siitä tietoa josko saatais se tänne meiän leffateatteriin "tilaustyönä". Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Irmastiina;Vaikeaahan se on noiden hauveleiden ohi kulkea,niillä on niin vetovat katseet.,

  Elisabeth:Tel Avivissa ainakin rakastetaan koiria,niitä on ihan kauheasti! Tietenkin koiria myös hylätään,kun niitä otetaan väärin perutein tai ei huolehdita siitä,ettei synny ei-toivottuja pentuja.Mutta lisäys eläinsuojelulakin kieltää suuren sakon uhalla koiran hylkäämisen luontoon,vaan sille on hankittava uusi perhe tai vietävä koiratarhaan. Kyllä täällä kysellään minne koira joutuu ja se maksukin estää sen,ettei ihan noin vaan koiraa oteta.Esterin tarina on tosiaanki surullinen,hän on siinä trailerissa linkin takana. Täällä hänen elämänsä on kuitenkin hyvä,on koulu,kavereita,tukihenkilöitä,ja olisi kamalaa,jos hän joutuisi lähtemään,joten todellakin toivon,ettei hänen tarvitse.Tulee tosiaankin mieleen se,että itse on saanut elää turvallisen lapsuuden eikä ole tarvinnut paeta minnekään.

  Hippu:Kauheasti siellä kyllä oli sellaisia liikkeellä jotka harkitsivat koiran hankkimista.Toivottavasti saavat kodin nuo.Bambin löysin aikoinaan yhdistyksen nettisivuilta.En kyllä ole nähnyt täällä kulkukoiria mutta joitakin koiria(pannan ja tuntolevyn kanssa)olen nähnyt liikkuvan viereisen talon ympärillä aina kun yhdella talon narttukoirista on juoksuaika....mutta nekin ovat jonkun koiria,juoksevat vaan vapaana vaikka se on kiellettyä.

  Mimmi:Kiitos,olin ihan unohtanut!
  Toivottavasti tuo lyhytdokkari ostetaan televisioon Suomeen,se on todella hyvä. Ja nyt kun se on voittanut Oscarin,niin varmaan sitä esitetäänkin monessa paikassa.Toivottavasti pääset näkemään sen suomalaisella tekstityksellä! Hyvää viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 12. Kauniit kevätesikot siellä pukkaavat kukkaa. Toivottavasti kukkien väriterapia auttaa myös flunssaasi.

  Uskon, että Esther ja muut lapset saavat dokumentin avulla lisää äänenpainoa asialleen. Toivottavasti kaikki menisi parhain päin - kuten myös niiden kodittomien koirien kanssa. Ovat kovin suloisia.


  Toivon, että olosi helpottuu ihan tuota pikaa!

  VastaaPoista
 13. Sydämestäni toivon, että nämä lapset saisivat jäädä ja heille avautuisi hyvä elämä, koti ja rakastavia ihmisiä ympärille. Mikään ei ole niin musertavaa, kun lapset joutuvat kärsimään.

  VastaaPoista
 14. Johanna;noist värikkäistä kevätesikoista saa jo hyvää väriterapiaa:-)
  Toivonkin,että Ester ja muut lapset saavat jäädä,ja että Oscar-palkinnolla on siihen edes jotain vaikutusta.Samoin toivon myös noiden kodittomien koirien löytävän kodin.Kiitos,flunssa saisikin jo hellittää...

  Arleena:Samaa toivon minäkin...

  VastaaPoista
 15. Upea kuva kevätesikoista!
  Kun on aina asunut omassa maassaan ja turvassa, voi vain kuvitella noidenkin lasten tuntoja.

  VastaaPoista
 16. Pikaista paranemista toivon sinulle! (unohtui äsken...)

  VastaaPoista
 17. Krisu:kiitos,tuossa kukkakaupassa oli väri-iloa vaikka muille jaettavaksi;D Näin on,heidän kokemuksensa eivät ole olleet helppoja.Ja kiitos,päivä päivältä parempi olo:-)

  VastaaPoista
 18. Kaunis ja piristävä kukkakuva. Mielenkiintoinen postaus, kiitos :)

  Joko olet aloittanut sipulikuurin?
  Sipulimaitoa yskänsiirappina,
  "sipulisalaattia" antibioottina,
  valkosipulia antibioottina.
  Parane pian! <3

  VastaaPoista
 19. Joutuisiko myös isä lähtemään? Yksinkö tyttö lähetettäisiin pois?
  Pikaista paranemista flunssasta! Täällä Suomessa pyöri loppuvuodesta ihmisillä tosi pitkäaikainen yskäflunssa. Minullakin se oli. Kesti ainakin kaksi viikkoa, varsinkin yskä.

  VastaaPoista
 20. Nurkkalintu:Nuo kevätesikot olivat niin kauniin värikkäitä! Hih,en ole aloittanut sipulikuuria kokonaan,mutta salaatissa oli paljon sipulia;D

  Marja-Leena;tietenkään lapsia ei yksinään lähetettäisi,vaan vanhempineen (jotka ovatkin ne,jotka ovat rikkoneet lakia) Mutta kun puhutaan lapsista,niin asia tuntuu paljon tärkeämmältä.Heidän vanhemmillaan ei muutenkaan ole samanlaisia siteitä maahan kuin lapsilla,joiden ensimmäinen kieli heprea on.Kiitos,yritän kovasti parantua,mutta kauan tämä kestää,ja etenkin yskä,kuten sinullakin.Tiistaina tulee kaksi viikkoa täyteen,joten toivottavasti siihen mennessä olen jo parempi.

  VastaaPoista
 21. Meilla olis taalla myos tori jossa myydaan koiria. En ole viela uskaltanut poiketa... Tosin meidan vuokraisantamme ei hyvaksy (niin kuin moni muukaan paikallisista) koiria tahan torppaan. Siina mielessa olisi suht turvallista menna kaymaan. Muuten sielta varmaan lahtisi lemmikki mukaan. :)

  VastaaPoista
 22. Kevätesikot ovat ihanan värikkäitä. Yritän vielä omani saada säilymään hebgissä kevääseen asti, silloin ne voi istuttaa kukkapenkkiin.

  Hieno asia, että koirille yritetään löytää oma koti. Sinun Bämbisi on onnen koira. :)

  Toivottavasti pikku Esterin asia ratkeaa parhain päin.
  Pakolaisia ja maasta muuttajia näyttää olevan aina vaan enemmän, kun valtakuntien olot ovat epävakaita.

  Sinulle toivon toipumista flunssastasi.

  VastaaPoista
 23. Kuwaitin kaunotar:noita koiria ei myydä,vaan niitä tuodaan tuonne,jotta löytäisivät hyvät kodit.Vain kulut maksetaan.Vaikeaa tosiaankin kulkea noiden koirien anovien katseiden ohi....

  Unelma:Tosi kauniita ovatkin nuo esikot.Sinullakin ne ovat tosi kauniit,ja toivottavasti kestävät niin,että saat ne istutettua sitten puutarhaasi.Bambilla oli tuuria ja minullakin,kun löysin hyvän koiran:-) Esterin toivon saavan jäädä tänne,koska hän tuntee täällä olevansa kotona.Niin paljon on konflikteja maailmalla,ja ihmiset joutuvat lähtemään kodeistaan. Kiitos,toivon flunssan pian paranevan kunnolla.

  VastaaPoista
 24. Ihana esikkokuva!
  Voi toivottavasti koirille löytyy hyvä koti ja noiden lasten asiat järjestyvät.
  Sinulle pikaista paranemista ja oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 25. Hyvin hoidettu tuo koirien adoptio, ei olisikaan mitään järkeä niitä lahjoittaa kenelle tahansa. Maahanmuuttajat on vaikea ongelma joka puolella. Ymmärrän kyllä, että tuloa on pakko rajoittaa, mutta jotenkin väärin sekin, että kymmenien vuosien jälkeen lähetetään takaisin kotimaahansa, monilla ei enää ole enää mitään siteitä siellä eikä ole lapsillekaan helppoa. Tuokin tyttö on viettänyt elämänsä jo siellä.. Toivottavasti asiat järjestyvät parhain päin.

  VastaaPoista
 26. Toivottavasti lasten tilanne paranee ja saavat jäädä sinne.Toivon todella.

  Meille varmaan tulisi joku noista koirista, jos siellä olisimme..ei päästäisi pois tyhjin käsin ellei sitten meitä käännytettäisi pois :).

  VastaaPoista
 27. Susanne:kevätsesikot ovat nättejä! Ja minäkin toivon ihan samaa...Kiitos,teetä on ahkerasti juotu joten eiköhän se tästä..

  Sirokko:Niin,muuten olisivat taas ehkä pian hylätty ne koirat.On kyllä tärkeää katsoa minne ne menevät.Kun adoptoin Bambin,minuakin haastateltiin kunnolla.,,Pakolaisten tuloa on kyllä jotenkuten rajoitettava sillä resursseja ei ole tarpeeksi niin monen ylläpitämiseen ja eteläinen Tel Aviv on jo kuin Afrikka.Nuo 400 lasta eivät täytä kriteerejä sen vuoksi että ovat joko olleet liian nuoria kun koulu tai pakollinen tarha alkoivat viime syksynä tai sitten eivät ole täällä syntyneitä vaan ovat tulleet jo isompina.Ester ei ole täällä syntynyt mutta on ollut jo melkein 5 vuotta ja juurtunut.Toivon tosiaankin että asiat järjestyvät.

  Pikkujutut:Saapa nähdä oliko tuosta mielenosoitukesta mitään hyötyä,jos ei,niin järjestämme uudet.Tuollainen tilanne että ei tiedä mitä tapahtuu on lapsille stressaavaa.
  Onneksi mulla on Bambi,sillä tuolla oli eilen pari sellaista pentua että.,.....

  VastaaPoista
 28. Mikä sun on, kun se ei mene ohi...

  Nuo ovat esikoita.

  Toivottavasti Esther saa jäädä maahan.

  Jos lukisit kirjan Axel Munthe - tie Caprin huvilalle, tietäisit, miksi täältä ei ole joskus sitten ollenkaan niin vaikea lähteä pois, mitä joku voisi luulla. Liittyy koiriin.

  Suukkosuukkosuukko Bambille ja paranemisiin Sinulle♥

  VastaaPoista
 29. Leena;tämä on pitkä flunssa.Nyt on parempi muuten,mutta yskä vaivaa aika pahasti.
  Sainkin jo tuolla tietoa siitä,että esikoita ovat,ja tosi nättejä nuo ovatkin. Toivottavasti tosiaankin Ester saa jäädä! Axel Munthen kirjan luin nuorena,mutta pitäisi lukea se uudelleen.
  Kiitos;Bambi lähettää takaisin suukkoja ja kiitos toivotuksista!

  VastaaPoista
 30. frisk igen?
  det är så soligt och vårigt nu i tel aviv, jag blir glad utav alla vackra blommor!
  kram

  VastaaPoista
 31. Sara:inte ännu helt frisk...De där blommorna på Shuq haKarmel var så vackra! Kram till dig också!

  VastaaPoista
 32. It's so very, very wrong the way we are persecuting the foreign workers, and above all the children. The idea of a child who has never known anything other than this country has his home being jailed and then deported just for trying to live a safer life breaks my heart.

  I'm sorry to hear you haven't been well. Take it slowly, the flu can relapse in a big way if you don't.

  -----------------------------------
  My photography is available for purchase - visit Around the Island Photography and bring home something beautiful today!

  VastaaPoista
 33. Robin:It is so sad that these children have to live with that fear and not being able to lead normal lives,in fear of being deported. They should absolutely stay here and the government should make up policy rules concerning foreign workers and illegal migrants and refugees. I work with these children once a week so it is a very personal thing to me.The cold is still on but now,after 2 weeks,I am starting to feel slightly better..

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...