maanantai 30. maaliskuuta 2009

Kevät on saapunut….

Kiinanruusut                  Kiinanruusut kukkivat joka puolella

Kevät on täälläpäin kaunein vuodenaika;silloin on kaikkein vehreintä ja kaikkialla kukkii.Kesällä kaikki kuivuu eikä ole yhtä kaunista. Otin hieman kuvia; en voi olla kuvaamatta nyt kun kaikkialla kukkii!

Viikonloppuna olin vieraisilla ja koiraa ulkoiluttaessa en voinut olla ihailematta kerrostalon takana ollutta, juuri kunnostettua puutarhaa.AloetSieltä löytyy muunmuassa tällaisia kukkivia aloekaktuksia

Iiriksia                             Iiriksiä oli myös

KUVAT 003            sekä kukkiva puu kukkivien kaktusten keskellä

Kumkvat puu Sinne oli myös istutettu muutamia pieniä kumkvattipuita. Kuvaamisen jälkeen puussa oli vähemmän hedelmiä…….;-)

Ruusut

Erivärisiä ruusupensaita oli myös paljon:punaisia ja valkoisia ruusuja

ruusut valkoiset         Kävelimme lähellä olevaan Tel Avivin keskuspuistoon.

Pilvenpiirtajat Oli pilvistä ja takana näkyy Tel Avivin pilvenpiirtäjiä. 2 pyöreän vasemmalla olevan tornin suunnittelussa on ollut mukana kuuluisa ranskalainen suunnittelija Philippe Starck.

Joki Puiston läpi virtaa Yarkon-joki, tässä kuvassa se näkyy tosin huonosti tuolla puiden alta.

Pensaat Tänään otin vielä pari kuvaa kukkivista pensaista…

24 kommenttia:

kyllimarjaana kirjoitti...

Oi mikä kukkaloisto ! Täällä sitä saa odottaa varmaan pari kuukautta .Kaukokaipuuta pukkaa taas esille .

Nurkkalintu kirjoitti...

Nättiä kevättä ja kauniita kukkia :)

Toista se on täällä meilläpäin....

ebrufin kirjoitti...

Hyvaa kevatta! Taalla kanssa nyt on vehreinta, ja siita nautin- kesalla aurinko porottaa kaiken ruskeaksi:(

Jael kirjoitti...

Kyllimarjaana> Kyllä se kevätkin teille tulee kohta,toivon.

Nurkkalintu:kiitos, toivottasti sinnekin kohta tulee kevät, nythän alkaa jo huhtikuu!

Ebrufin:hauskaa kevättä Tuppulaan kanssa. Minä nautin kanssa tästä vihreydestä ja yritän ottaa siitä irti niin paljon kun voin ennenkuin kaikki kuivuu....

Elena kirjoitti...

Mielikuvissani siella nayttaa aina karulta ja kuivalta. Taytyy korjailla luulemuksia kuviesi avulla. Maantietoa olisi ollut aikoinaan hauskempi opiskella talla lailla, vaikka muuten aineesta tykkasinkin.

Nimetön kirjoitti...

Voi vitsit! Vähänkös syyhyäisi jos tuonne pääsisi. Kamerasormea siis :) Epistä. Täällä vaan pyryttää... no tänään suli hieman. Kukista ei tietoakaan... Epistä, epistä, epistä!

Jael kirjoitti...

Elena:kiva kun jätit kommentin.Aavikolla on karua ja kuivaa, mutta muuten täällä on tähän aikaan vuodesta todella vihreätä.Ja täällä on kehitetty niin hyvät kastelusysteemit, että on muutenkin joissain paikoissa, silloinkin kun on kuivaa, tai missä on kuivaa, kuten erämaassa.

Lepis: Sä varmaan saisitkin hyviä kuvia aikaan,kun olet niin hyvä kuvaaja.Mutta kyllä se kevät teillekin tulee, kärsivällisyyttä;-)

Sooloilija kirjoitti...

Ihanaa kevättä on, pakkohan niitä kukkia on kuvata! Kiitos näistä ihanista kuvista.
Tosi erikoisia nuo pilvenpiirtäjät. Pyöreät varsinkin..

finkinja kirjoitti...

Ihana kukkaloisto teillä jo!! Me joudutaan odottamaan vielä jonkin aikaa ennen kuin täällä tulee olemaan tuollainen kukkaloisto.
Kiinanaruusuni ovat vielä varsin pienet ja kumkvattipuuta juuri ihailtiin puutarhaliikkeellä ... olivat vaan pikkasen kärsineen näköisiä ettei ostettukaan.
Mutta viikkunapuu ja bungenvillia lähti mukaan;)

Susanne kirjoitti...

Vau mitä kukkaloistoa. Noin paljon kiinanruusuja ja kaikkia muita ihania kukkia. Tällainen "kukkahullu" on ihan sanaton tuon kauneuden edessä.

pikkujutut kirjoitti...

Tama on epista. Meilla ei ole kuin keltaisia kukkia, joiden nimea en tieda,villina, luonnossa kasvavia. Niita on kuvattu paalta, alta, sivulta ja toiselta sivulta...

Kaikki mun kukkapuskat, istutetut sellaiset, tuolta kaupungista on tuhottu!!! Mutta iloitsen kuitenkin kun on vihreaa, kohta taas ruskeaa.

Jael kirjoitti...

Sooloilija:kevät on täällä tosiaankin ihana, ennenkuin kaikki kuivuu..

Finkinja:Ihanaa kun teillä on oma puutarha, minne laittaa hedelmäpuita! Tuollainen kumkvattipuu olisi todella kiva..

Susanne:Juuri katsoinkin pari päivää sitten Kiinanruusuasi blogissasi ja ajattelinkin sinua,kun kuvasin tänään näitä Kiinanruusupuskia.

Pikkujutut: Ne pienet keltaiset on varmaan samanlaisia mitä täällä kasvaa luonnossa juuri nyt. Kuka ne istutetut kukkapuskat on tuhonnut`?

MaaMaa kirjoitti...

Aivan ihanaa keväistä väriloistoa!
Onko sielä jo kunka lämmin? NÄyttää niin kesäiselle!

Sirokko kirjoitti...

Ihanaa kukkaloistoa! Meillä ei tuollaista nää, puistot tuhotaan sitä mukaa kun ja jos sinne joku jotain istuttaa. Luonnossa sentään kukkii ja yksityisten pihoilla hedelmäpuut. Täällä ei muutenkaan ymmärretä paljoa kukkien päälle, tekokukkia vaan kaikki haluu.
Teillä on jo suorastaan kesä, meille tuli takatalvi. Tänään roiski peukalopään kokoisia rakeita hirveällä kolinalla, en uskaltanut edes käydä tutkimassa mitä hedelmäpuista on jäljellä.

Johki kirjoitti...

Mukavasti erilaisia kukkia. Egyptissä on taas vähän heikosti tuota kukkaloistoa tai mitään kauniita puistoja. Jos jotain on, niin näyttävät kovin huonosti hoidetuilta. Meilläkin on Kairossa iso parveke, joka olisi kiva laittaa kauniiksi mutta kovin vaikeaa - aurinko porottaa niin kovasti monta kuukautta, ettei siellä mikään (kaunis ja vehreä) kasvi taida oikein menestyksekkäästi elää.

Marja-Leena kirjoitti...

Meillä jo kevät osoittaa merkkejä tulostaan valon lisääntymisellä. Sunnuntaina siirryttiin kesäikaan ja aamut ovatkin jo aika valoisia. Mutta noin ihanaan väriloistoon meillä on vielä aikaa ainakin pari kuukautta! Eikä meillä ole koskaan aloeita eikä kiinanruusuja ulkosalla!

Kivoja myös nuo maisemakuvat. Viettääkö Tel Aviv nyt 120-vuotisjuhlaa?

Marja-Leena kirjoitti...

Tarkoitan siis luonnonvaraisena kasvamassa. kyllähän kiinanruusun ja aloen voi kesäksi siirtää ulos, mutta kuten tiedät, eivät ne Suomessa ole ulkokasveja!

Tuula kirjoitti...

Ihana Israelin kevat!!!

Kylla on varmaan Tel Aviv muuttunut sitten viime kerran... pilvenpiirtajia ja kaikkia! Minun muistoni Tel Avivista ovat esim vanhalta bussiasemalta, jossa omaa bussia sai etsia pienilta sivukaduilta ;).

Jael kirjoitti...

MaaMaa: viime päivinä on keskilämpötila päivisin täällä Tel Avivin suunnalla ollut 20 asteen paikkeilla,mutta nyt taitaa olla lämpenemään päin.Yöt ovat viileitä.

Sirokko:Harmi kun teillä ei ymmärretä kukkien päälle, vaan tekokukkia halutaan.Oletan, että vihreitä aatteita/järjestöjä ei teidän suunnalla paljon vielä ole?Toivottavasti eivät rakeet aiheuttaneet liian pahaa jälkeä.

Johki:täällä onneksi laitetaan kukkia ja pidetään hyvää huoltakin niistä.Tosin nyt on katastrofaalisen vesitilanteen takia kastelu kielletty päivisin,joten monet ruohikot näyttävät vähän nuutuneilta.Tuo kohta,mihin olen nuo yrtit laittanut (ainoa missä ne menestyvät, näköjään..) sinnekin tulee aaumuaurinko suoraan ja porottaa, joten ne tarttevat paljon vettä.Olen katkaissut 2 litran vesipulloja,johon olen laittanut ruukut,ja ne puolikkaat vesipullot täytän pari kertaa viikossa vedellä,niin ne selviävät. Toisella puolella asuntoa taas on niin varjoista, etteivät ne siellä menesty.

Marja-Leena: Täälläkin siirryttiin kesäaikaan torstaina jo. Kiinanruusuja tosiaankin näkee monessa paikassa talojen sisäänkäyntien ympärillä. Tel Aviv viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan, jotka alkavat tällä viikolla.Lauantai iltana on suuri ilmaiskonsertti kaupungintalon edessä olevalla aukiolla;konsertti avaa juhlavuoden.

Tuula:Kevät tosiaankin on ihana täällä.Tel Aviv on hurjasti muuttunut ajoiltasi, on paljon pilvenpiirtäjiä ja olisi enemmänkin, elleivät vihreät järjestöt ja asukasyhdistykset pitäisi kovaa ääntä sitä vastaan. Sen vanhan bussiaseman sijasta bussit lähtevät valtavasta bussiasemakompleksirakennuksesta.

Unknown kirjoitti...

Upeaa kukkien variloistoa!
Tama aika on ehdottomasti parhainta aikaa vuodesta :) Meillakin VIHDOIN alkoi kevat tehda tuloaan ja kaikkialla nayttaa upean vihrealta....
Ihana postaus, toi hyvan mielen! :)

Jael kirjoitti...

Heli:-) Niin onkin, kaikkialla upean näköistä.Kiva kun teilläkin vihdoinkin alkoi kevät:-)

-S- kirjoitti...

Voi kuinka kaunista. Kaikki niin kukkii. Meillàpàin on kevàt tullut poikkeuksellisen myòhààn. Ihan vasta alkumetreillà mennààn.

Jael kirjoitti...

-S-:Kyllä se kevät vielä teillekin tulee....

Johanna kirjoitti...

Asutko siis Ramat Ganissa?

Arvailen tassa vaan... ;)