sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Sunnuntaiklassikko 15.3

Olen viimeisen viikon aikana kuullut Michael Jacksonin Billie Jean-kappaletta useammankin kerran; sen ollessa täkäläisen TV-draamasarjan toisen kauden promon taustamusiikkina. Koko ajan soi päässä,niin oli pakko laitttaa se tänne sunnuntaiklassikoksi, vaikka cover versio onkin. Billie Jean on tuossa promojutussa viime vuoden American Idol voittajan David Cookin esittämänä,mutta hän lauloi siinä Chris Cornellin cover-version kappaleesta.

Billie Jeanin levytti Michael Jackson vuonna 1982 ja vuonna 1983 kappale oli yksi sen vuoden suosituimmista kappaleista. Vuonna 2007 Chris Cornell levytti kappaleen Carry On-albumiaan varten ja muutti kappaleen musiikin R&B-tanssimusiikista syvemmäksi, bluesimaiseksi musiikiksi.Ehdottomasti pidän tästä Cornellin versiosta enemmän kuin alkuperäisestä Jacksonin versiosta. Tällä viikolla vertailin Cornellia ja David Cookia, ja huomasin pitäväni kappaleesta hieman enemmän David Cookin laulamana.,ehkä alitajuisesti,kun olin sitä viikon aikana niin usein kuunnellut.Mutta molemmat laulavat sen upeasti. Muita sunnuntaiklassikoita voit löytää täältä.


18 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Oi, minä viime vuonna rakastuin niin siihen David Cookin esittämään Billie Jeaniin, että se oli mun blogissakin esillä videoklippinä.

Tämä Cornellin versio on ihan pikkuisen rosoisempi, miehillä kun on ikäeroa jonkin verran..

Tämä on niin mahtava sävellys! Kait siitä itse Michael Jacksonillekin pitää krediittejä antaa!

Sooloilija kirjoitti...

Olen ajatellut että josko hankkisi oikein kaupasta ostaen David Cookin ensilevyn.. Chris Cornellin levyäkään mulla ei ole.

Nimetön kirjoitti...

Cornellin ääni miellyttää ainakin näissä klipeissä enemmän ja tämän hitaampi ja bluesimpi versio parempi kuin alkuperäinen. En edes tiennyt näistä versioista, kiitos, Cornellia ainakin voisi kuunnella enemmän, äänen rosoisuus miellyttää.

Ink Narrative kirjoitti...

Ilman muuta tämä oli parempi kuin Jacksonin. Itse asiassa ihan hyvä biisi.

Nimetön kirjoitti...

Hieno tulkinta, nastaa kun esittelit sen täällä klassikoissa. Kiinnostukseni myös Cookin versiota kohtaan kasvoi saman tien.

Halo Efekti kirjoitti...

Mulla on aivan hirveä inho kaikkeen Michael Jacksoniin liittyvään. Käännän kanavan heti, jos etukäteen tiedän että hänen tuotantoaan soitetaan. Tämä liittyy hänen myöhempiin pervoiluihinsa ja siihen että nämä ylisoitettiin silloin aikoinaan niin että sain pysyvän yliannoksen.

SusuPetal kirjoitti...

David Cookin versio miellytti minua enemmän, olen myös miettinyt, pitäisikö Cookin levy jopa ostaa...

Nimetön kirjoitti...

Ihana versio ! En ole ikinä tykännyt Jacksonista, mutta olen kyllä kuullut hänen joskus esittävän tämän. Mutta tämä versio on huippu, kuulostaa ihan eri kappaleeltakin !

Jael kirjoitti...

Sooloilija: krediittejä kummajais Michaelille tuleekin antaa, mutta Cornell teki siitä upean version. En koskaan välittänyt alkuperäisestä.David Cook laulaakin upeasti.Niin myös Cornell,mutta Cook vielä enemmän.

Tuima:Ehdottomasti Cornell mieluuummin kuin M.Jackson.Cornellia en ollut minäkään aikaisemmin kuunnellut soolona, Soundgardenin laulajana kyllä.

Kari: Samaa mieltä:-)

Viides rooli:molemmat hienoja tulkintoja, Cookin ja Cornellin.Vieläkin soi päässä..

Halo Efekti: En minäkään ole koskaan ollut M.J. fani, mutta tästä versiosta Jacksonia tuskin edes tunnistaa....

SusuPetal: Cook on hyvä laulaja, itsekin haluaisin kuunnella häntä enemmän.Uudella levyllään Cook esittää Cornellin kappaleen "Light On".

Hane: Ihan samaa mieltä :-)

Nimetön kirjoitti...

No nythän on niin, että en pysty tätä valintaasi käsittelemään mitenkään päin. No kaikkihan te tiedätte mieltymykseni alkuperäisesityksiin ja ajatukseni covereista. Mutta. Tämähän ei varsinaisesti ole cover, vaan pitäsi käsitellä aivan omana teoksenaan, sanoituksesta huolimatta.

Olen tätä tässä päivän mittaan yrittänyt muutaman kerran kuunnella, mutta ei voi mitään. Viimeistään siinä vaiheessa kun Billy Jean ensimmäisen kerran mainitaan alkaa odottamaan jo popahtavaa meininkiä.

Tällä laulajalla on kyllä huikea ja mielenkiintoinen ääni, jota vosisin kuunnella enemmänkin. Kiitos siis tästä esittelystä.

Olikohan tämä nyt tarpeeksi hienovaraisesti analysoitu analysoinniksi, jota ei pysty tekemään... ;)

Jael kirjoitti...

Lepis:No tuohan oli hyvä analysointi;-)Mun täytyy myöntää että kun kuulin ensi sanat tästä kipaleesta, en edes yhdistänyt sitä ensin tuohon Jacksonin Billy Jean kappaleeseen,vaan vasta siinä vaiheessa kun tuli ne sanat "Billy Jean". Mutta koska Cornell teki tästä ihan eri kappaleen, niin mua se ei haittaa lainkaan.

Rita A kirjoitti...

Hyvä ihme miten HIENO VERSIO!!!

Lisäys: Olen Michael Jacksonin taiteen vannoutunut ihailija, mikä ei kuulu tähän mitenkään. Että joku pystyykin yhdistämään liikkeen, rytmin ja melodian sillä tavalla.

Nimetön kirjoitti...

Minulle kävi vähän samoin kuin Lepikselle, mutta yritin vain kerran. Ehkä lopultakin pidin Thrillerin kappaleista melkein eniten Billie Jeanista, joten siksi se tahtoo vain pitää omansa.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

David Cook oli ehdottomasti mun suosikki, tamakin on ihan ok versio. Mutta pidan myos alkuperaisesta. Klassikko joka tapauksessa.

Jael kirjoitti...

Rita:eikös olekin! Mä en ole koskaan ollut mikään
Michael-fani, mutta kyllä hän on ihailtavasti tehnyt musiikkia.

HannaH;-)

Itkupilli: David Cookin levyä voiskin miettiä, mies osaa laulaa.

Sooloilija kirjoitti...

Hei vielä, tein juuri kirjastoon varauksen Chris Cornellin levyistä sekä David Cookista. Cookin levy oli vasta kirjaston hankinnassa ja sille oli nytkin jo aika monta varaajaa.. Cornellit saan varmaan tällä viikolla..

Nämä sunnuntaiklassikot on siitäkin kivoja, että tutustuu laulajiin ja bändeihin, jota ei omassa levyhyllyssä ole, mutta joista pitää. Useimmat palaavat mieleen juuri täällä Klassikoissa.

Jael kirjoitti...

Sooloilija:Suomessa kyllä on niin loistava kirjastojärjestelmä,kun saa maksutta kaikkea lainata.Kiva kun saat kohta kuulla noita levyjä,kirjoitapa sitten mitä pidit. Olen YouTubessa kuunnellut muita Cookin lauluja, ihan hyviä.Cornellhan oli ennen SoundGardenin solisti, oli vähän erilainen tyyli silloin.

Nimetön kirjoitti...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.