sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Sunnuntaiklassikko 29.3

Myöhäisessä teini-iässä tutustuin amerikkalaisen kämppäkaverin kautta the Rochesien musiikkiin ja olin myyty! The Roches koostuu 3 amerikanirlantilaisesta siskoksesta, Maggie, Terre ja Suzzy Rochesta, jotka ovat levyttäneet ja esiintyneet 70-luvun puolivälistä lähtien. Ihastuin siihen, miten hyvin he lauloivat yhteen ääneen. Ja laulujen sanoituksiin,joista jotkut ovat hauskoja. Ihastus on säilynyt kaikki nämä vuodet, ja minulla on osa heidän albumeistaan.Oli enemmänkin,mutta ne olivat kaseteilla.Viimeisin albumi , Moonswept, ilmestyi vuonna 2007.

Rochen siskokset tulevat erittäin musikaalisesta perheestä.Maggien poika on julkaissut 2 albumia , ja Suzzyn tytär Lucy Wainwright Roche on myös julkaissut musiikkia. Lucy on Suzzyn tytär suhteesta Loudon Wainwrightin kanssa, ja Lucyn puolisisaruksia ovat Rufus ja Martha Wainwright, joiden musiikista pidän paljon, erityisesti Marthan musiikista.Siitä voisikin tehdä erillisen sunnuntaiklassikkopostauksen.....

Halusin laittaa tänne videona kappaleen Big Nuthing, mutta sen pystyy laittamaan ainoastaan linkkinä. Laitoin sen sijaan hauskan laulun Mr Sellack. Kuunnelkaa sanoja ;-)

Muita sunnuntaiklassikkoja voit kuunnella täällä.

P.S. Olin pistanyt taman ajoitukseen perjantaina,niin etta se olisi julkaistu sunnuntaina aamuyona.Ei toiminut! Onko muilla ollut ongelmia ajoituksen kanss?

17 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Ajoituksen kanssa ei ollut ongelmia, tein oman juttuni sillä. Aina ei tiedä miksi joku asia ei toimi...

Kiitos, että sain tutustua näihin sisaruksiin. Muistelen,etten ole koskaan kuullut. Kantri-folkhenkistä musiikkia olen aina tykännyt kuunnella, juuri sellaista, jossa panostetaan laulamiseen..

Tuima kirjoitti...

Aivan vieras bändi. Laulajan ääni ja laulutapa on hieman samankaltainen kuin McGarriglen sisaruksilla (joista minä pidän erittäin paljon), joista toinen muuten on Rufusin ja Marthan äiti. Ehkä tuo laulutapa on tyypillinen tälle musiikkityylille.

Puisto kirjoitti...

En ole koskaan kokeillut tuota ajastusta. Eikä kyllä ole tämä biisikään tuttu, mutta jotenkin antaumuksella vetävät :)

Nimetön kirjoitti...

Kiinnostava tuttavuus, joskin ehkä sellaista folkia, jota tunnen huonosti. Oli silti hyvinkin kuunneltavaa. Sen sijaan noista lapsista tunnen sekä Rufusin että Marthan tuotantoa, ja pidän kummastakin.

Halo Efekti kirjoitti...

Tämä on kyllä mennyt minulta aivan ohi, mutta ihan kivan perinteiseltä kuullostaa.

pikkujutut kirjoitti...

Ohi on mennyt tama yhtye.Pistan nimen muistiin, meidan yhteyksilla ei kuunnella mitaan :).

SusuPetal kirjoitti...

Ihan vieras kokoonpano minulle, hieman liian korkealta laulavat makuuni...

Elegia kirjoitti...

Ja taas ihan uusi tuttavuus minulle. Ihan kaunis kappale, mutta ei iske kovin syvälle joskaan tätä kuunnellessa ei kärsikään :)

Nimetön kirjoitti...

Täst en niin kovin pitänyt, mutta loistavaa että mainitsit rufus ja martha wainwrightin, heillä kummallakin on oikein mielenkiintoista musiikkia. Etenkin Rufuksella.

Jael kirjoitti...

Sooloilija:kumma tosiaankin,ettei se ajastus mulla toiminut, olin viikonlopun poissa ja ajattelin ajastaa sen,mutta ei onnistunut.Rochen sisarukset ovat aina olleet liian ala arvostettuja, ja harvat tuntevat, varsinkaan USAn ulkopuolella.

Tuima:McGarriglen sisaruksista pidän minäkin ja yksi heidän CD mulla onkin. Vähän tunnettuja tosiaankin Rochen sisarukset.

Papi :-)

HannaH:itsekin pidän kovasti Rufus ja Marthan Wainwrightin musiikista, ja molempien albumeita on mulla.

HaloEfekti :-)

Pikkujutut: harmi kun teidän nopeuksilla ei kuulu YouTuben musiikkivideot.

SusuPetal: Tuo Mr Sellack ei ehkä ole ihan paras esimerkki,mutta heidän videoitaan ei ole kauheasti YouTubessa.

Elegia ;-)

Hirlii: Olisin laittanut parempia heidän kappaleitaan, muttei oikein löytynyt nettimaailmasta. Wainwrightin sisarusten musiikista pidän paljon.

Hane kirjoitti...

Mullekin ihan uusi tuttavuus tämä laulu ja esittäjät...ei oikein iske näin ensi kuulemalta.

Nimetön kirjoitti...

Aivan outoa! Alkoi niin lupaavasti, mutta kyllä menee korkealle. Liian korkealle. Vaatii enemmän kuuntelua.

Jael kirjoitti...

Hane: Tämä laulu ei kai ollut ihan oikea esittelemään heitä..

Lepis: Tottahan se on, aika korkealla menee lopussa.Mutta yleensä he ovat hyviä.

mamãe kirjoitti...

Ihan uusi tuttavuus mullekin. Hauskat sanat :)

Virpi kirjoitti...

Ei ollut tuttu minullekaan.

Sinut on haastettu kertomaan aamiaistottumuksistasi, jos haluat!

Rita A kirjoitti...

Oikein kivan kuuloista letkeää, rauhoittavaa mutta kuitenkin vaihtelevaa äänien ja äänenkorkeuksien kulkua. Alright! En ollut kuullut aikaisemmin, en laulua enkä näitä esiintyjiä.

Jael kirjoitti...

Mamae:tuo laulu onkin hauska, ja sanoitus hauska!

Katriina:kiitos ja postaankin siitä jossain vaiheessa.

Rita:Siskoksilla on ihan kivaa musiikkia (olen ollut fani teinistä lähtien),mutta netistä oli vaikeaa löytää heidän parempia kappaleitaan.