tiistai 31. maaliskuuta 2009

Vähän valittelua....

Elävä patsas Tel Avivin taide/käsityötorilla.Kävelykatu muuttuu tiistaisin ja perjantaisin taide-ja käsityötoriksi.

En yleensä valittele täällä blogissa ,mutta nyt piti hieman purkautua tänne.Tänään Israel sai uuden hallituksen,ja en voi käsittää, että siinä on yli 30 ministeriä, samalla kun rahoja ei löydy korjaamaan jätevesitilannetta.Siis pohjoisessa Israelissa samoin kuin täällä keskisessä Israelissa jätevedet pääsivät valumaan mereen, koska systeemit eivät olleet kunnossa.Ja mikä estää niiden kunnostamisen, rahapula tietenkin. Mutta rahapula ei estä yli 30 ministerin hallituksen muodostamista, ihmeellistä. Siihenhän uppoaa mielettömästi rahaa, jokaisella ministerillä täytyy tietenkin olla auto,ja toimisto, ja avustajat ja muutakin.Iso osa ministereistä on vielä kaiken lisäksi salkuttomia ministereitä,joilla ei edes tule olemaan mitään kunnon tekemistä.Kamalaa rahan tuhlausta!

Viime vuonna lakiesitys, joka rajoittaisi ministerien määrän 18 ministeriin, pääsi läpi ensimmäisellä kierroksella, mutta ei päässyt kolmannelle kierrokselle,jolloin laki olisi tullut voimaan. Niin kauan kuin tuollaista lakia ei ole, täällä on tuollaisia järjettömän suuria ja turhia hallituksia. Kaiken lisäksi uusi pääministeri Nataniyahu vielä kritisoi aikoinaan Olmertin hallitusta juuri siitä ,että siinä oli liikaa ministereitä.Ja mitä teki itse,ihan samaa.Kaksinaamainen ärsyttävä pääministeri!

9 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Tuolle torille haluaisin heti käymään!!

Rahavirtojen liikkumista ei kyllä aina ymmärrä. Aika olennaista olisi saada jätevesi asiat kuntoon.

Allu kirjoitti...

Meillä oli kaupunki tänään kanssa täynnä eläviä patsaita kun oli niin ihana ilma.

Sirokko kirjoitti...

Vähän ihmettelin mitä valitusta voi aloittaa noin hienolla kuvalla..
Politiikka on juuri noin monilonkeroista, aina kaksinaamaista ja usein vain oman edun tavoittelua. En tiedä miten nuo hommat teillä hoituu, mutta täällä on sormet liimattu jakkaraan ja vaikka puoluetta vaihdetaan, jottei palli irtoaisi.

Tuula kirjoitti...

Mistahan johtuu se, etta kun ihmiset paasevat valtaan, niin sitten unohtuu kaikki muu, muttei oman edun tavottelu. - Ehkapa Nataniyahu oli luvannut maat ja mannut vahan liian usealle saadakseen hallituksen kasaan ja nain ministereja tuli nain paljon. Kukapa tietaa. Siella Israelissa oli naita salkuttomia ministereita jo 80-luvulla. En ymmartanyt oikein niitten merkitysta silloinkaan...

Jael kirjoitti...

Susadim:rahavirtojen kulku on useimmiten epäoikeudenmukaista..

Allu: Eläviä patsaita on hauska katsella..

Sirokko:Sitä juuri, oman edun tavoittelua. Täälläkin ennen vaalia tuleva pääministeri lupasi sille ja tälle, ja sitten vaalien jälkeen tullaan vaatimaan niitä lupauksia, joita sitten täytyy täyttää, vaikka puolittamalla ministeriöitä ja antamalla ½ ministerin virkaa...Ja kaikki ajattelevat vain omaa etuaan, ei yhteistä etua.

Tuula: Niin se juuri on, eli liian paljon lupauksia, joita sitten pitää täyttää jotta hallitus saadaan kokoon.Pitäisi todellakin saada sellainen ministerien määrää rajoittava laki voimaan täällä.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

valitella saa
(pojan tyttöystävän äiti Israelista)

pikkujutut kirjoitti...

Minusta politiikka on saanut ihan oman taajuuden kun tanne Lahi-Itaan muutti ja on paassyt lahemmaksi takalaista politiikan nakemysta. Siis seuraten edelleen uutisia mutta nakien paikan paalla tulokset.

taalla tulossa vaalit ja hauskaa ollut seurata miten sanan saila heiluu.Suomessa ollaan paljon siistimpia suustaan.

(meni vahan sekavaksi tuo selitys...)

Jael kirjoitti...

Hannele:-)

Pikkujutut: Varmaankin. Todellakin on erilaista kuin Suomessa.Myös eteläisessä Amerikassa oli vähän samanlaista hullua meininkiä..

Elegia kirjoitti...

Aivan mieletön tuo ihmispatsas! Olen käynyt sitä aiemminkin ihailemassa, mutta ilmeisesti en ole sanonut mitään ääneen.