perjantai 6. maaliskuuta 2009

Cantabrialaista musiikkia ja vierailu cantabrialaisessa pikkukaupungissa

Kesäkuussa 2007 ajoimme eksän kanssa läpi koko Espanjan pohjoisen rannikon, San Sebastianista Santiago de Compostelaan.Matkan varrella näimme useita kaupunkeja ja kyliä, ja eräänä erittäin sateisena iltapäivänä löysimme itsemme Comillasissa, pienessä cantabrialaisessa pikkukaupungissa. Satoi aivan kaatamalla, ja eksä oli huonolla tuulella, koska halusi jatkaa matkaa, mutta sain hänet suostuteltua jäämään,ainakin pariksi tunniksi. Sateen helpottaessa huomasimme kaupungin keskellä olevan kentän(kuvassa sateen jälkeen, oikealla näkyy pappien yliopisto), ja sitä vastapäätä pienellä kukkulalla olevan linnan. Selvisi,että linna kuului Comillasin markiisille, jolla vieläkin on seremoniallinen asema kaupungissa. Kentän toisella puolella olevalla korkeammalla kukkulalla oli upean näköinen linnamainen rakennelma:katolisten pappien yliopisto.Yliopisto oli remontissa,joten emme harmiksemme päässeet sitä katsomaan.Sen sijaan näimme El Caprichon, Gaudin rakennuttaman ihastuttavan fantasiamaisen rakennuksen.

Sillä välin kentälle oli pystytetty kaikenlaisia kojuja , sekä esiintymislava ja sain selville, että siellä tulisi olemaan cantabrialaiset markkinat/festivaalit. Jäimmekin sitten Comillasiin yöksi ja vietimme koko illan festivaaleilla, jossa päätähtenä oli cantabrialainen musiikki.
Perinteistä cantabrialaista musiikkia,kuten myös asturialaista, galicialaista sekä pohjoisen Portugalin musiikkia yhdistää gaita, sikäläinen säkkipilli. Musiikissa on selvästi kelttiläisiä vaikutteita. Nykyään tässä musiikissa on selvästi myös irlantilaisia sekä skotlantilaisia vaikutteita. Ihastuimme sinä iltana festivaaleilla esiintyvään cantabrialaiseen yhtyeeseen , Garmaan, jonka CD:n myös ostin. Kuuntelimme sitä koko matkan Santiago de Compostelaan saakka, yhä uudestaan ja uudestaan. Tällä viikolla taas kuuntelin tuota albumia,ja ajattelin esitellä kappaleen heidän musiikkiaan tässä postauksessa.
11 kommenttia:

Nurkkalintu kirjoitti...

Kiitos tästä :)
YouTube tarjosi enemmänkin Garmaa, joten jäin kuuntelemaan useamman kappaleen. Mukavaa musiikkia, sanoista kun en mitään ymmärtänyt. Tämänhetkiseen mielentilaani passasi parhaiten "Punta miradoriu", videon maisematkin miellyttivät.

arleena kirjoitti...

Nuo pikkukauungit myös Espanjassa ovat idyllisiä ja kauniita. Kannatti pysähtyä.
Musiikki on hieman kaihoisaa.

Sirokko kirjoitti...

Jännä linna kuin suoraan sadusta, kannatti pysähtyä.

Onpas teillä siellä lämmintä, huomasin edellisestä postauksesta,kun meille tuli suoranainen takatalvi lumineen päivineen. Voi hönö sentään, luitakin jo paleltaa!

Sooloilija kirjoitti...

Ihana tarina. Tuollaisia pikkukyliä ja -kaupunkeja kannattaa aina tsekata, niistä saattaa löytyä vaikka mitä mielenkiintoista. Markiisin linnoja ym. Markiisi kuullostaa tosi jännältä, hienolta ja arvokkaalta..

MiaO kirjoitti...

Voi täällähän on tapahtunut kaikkea mielenkiintoista sitten viime käynnin. Bambi puettuna punaiseen paitaan ja sitkeä pulupariskunta harmillisesti pesiytynyt pyykinkuivauspartsille. :/

Myöskin ruskea kollaasisi on kiinnostava. Itse tehtyä suklaata?! Oooo, nami! :P Ja tuo hollantilaisikkuna näytti tutulta, meillä kotona Suomessa on samanlainen. Tykkään siitä kovasti.

Muuten, millainen paikka oli Santiago de Compostela? Sinnehän tehdään pyhiinvaellusmatkoja ja Paulo Coelhon romaanissakin se mainittiin. Mielenkiintoista olisi tietää paikasta enemmänkin.

Jael kirjoitti...

Nurkkalintu: Laitoin tämän kappaleen koska siinä tuli hyvin esiin gaita, eli tuo säkkipilli. CD-levylläni on paljon hyviä kappaleita.

Arleena: Espanjassa tosiaankin on monta ihanan idyllistä pikkukaupunkia.

Arleena: Markiisin linnasta mulla ei ole kuvia, mutta tuo Gaudin rakennus on sen lähellä.Ihastuttava oli tuo rakennnus! Takatalvi! Tänne tuli todellakin kuuma "kesä" yhtäkkiä vaikka ei sellaista pitäisi tähän vuodenaikaan olla.Minäkin haluan takatalven!

Sooloilija:Nykyinen markiisi ei ollut paikalla, joten emme päässeet kahville hänen
luokseen ;-) Tuossa pikkupikkukaupungissa oli tosiaankin paljon mielenkiintoisia paikkoja, olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa...

Miao: Hollantilaiset ikkunat ovatkin tosi kauniita;omastani vaan hajosi peili muuton yhteydessä, pitää se korjauttaa.
Santiago de Compostelassa olin vain 2 päivää, mutta suosittelen siellä käyntiä.Vanha historiallinen alue siellä katedraaleineen on hyvin vaikuttava. Matkasimme sinne autolla, ja joko reitin varrella kulki pyhiinvaeltajia, joita sitten näkyikin paljon kaupungissa.

Jael kirjoitti...

Sirokko: Laitoin vahingossa sinulle tarkoitettuun kommenttiin Arleena...

Dina kirjoitti...

Does this say that you walked the Camino?? It is my dream to do that!
Meanwhile, I'm enjoying your music video.
Shavua tov.

Jael kirjoitti...

Hi Dina:-) No, I didn't walk the Camino....we travelled there by car, but on our way we saw many pilgrims on their way to Santiago de Compostela.I sort of felt like doing it too....Shavua tov to you too!

Dina kirjoitti...

Car, next best thing to walking there.
It must be hard to study Semitic languages in Suomi. Can you take 5 days for a refresher course here?

Nimetön kirjoitti...

Ihana postaus!
Sitten kun jään eläkkeelle ;) ja jos vain kuntoa riittää niin haaveilen tekeväni tuon vaellusmatkan. Olisi varmasti upea kokemus.. Santiago de Compostelaankos se reitti päättyi? =)