keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kutsu teelle….

Sain Sirokolta ihastuttavan  kutsun tulla teelle, kiitos sinulle, Sirokko :-) Sirokko kertoikin omassa blogissaan  saharalaisesta teehetkestä ja tarjoili teen kanssa makeita leivonnaisia sekä taateleita. Ihanalta näytti hänen teehetkensä..

Olin ennen oikea kofeinisti ,mutta nykyään olen vain satunnainen kahvinjuoja ja enemnänkin teen ystävä.Täällä Israelissa juodaan paljon kahvia mutta myös teetä, ja olen huomannut, että kaikenlaiset  yrttiteet ovat hyvin suosittuja täälläpäin. Oma teeni oli tällä kertaa omenasiiderin makuista teetä, joka sisälsi omenaa,karhunvatukoiden lehtiä, kanelia, sikurinjuurta, appelsiininkuorta, rommin ja omenan makua. Pakkauksessa lukee ,että tätä teetä voi juoda sekä kylmänä että kuumana,Tänään oli tuulista, ja lämmin tee maistuikin hyvältä, varsinkin tämä, joka vielä toi lämpimän siiderin mieleen,mutta varmaankin kesällä maistuu raikkaalle kylmänä.Pakkauksen mukana tuli pieni lehtinen, jossa oli kaikenlaista tietoa teestä:tiesittekö että punainen Etelä-Afrikkalainen Rombuistee sisältää antioksidantteja sekä erilaisia mineraaleja…..Teen kanssa tarjoilin auringonkukkahalvanamusia.

Marketeissa  voi sormi jäädä keskelle suuta koska teetä on mahtava valikoima. Hups, mitäs sitä valikoisikaan tänään….Itse pidän näistä erilaisista sekoituksista,missä  on mausteita, hedelmiä tai marjoja. Monta on vielä kokeilematta.  Myös monessa maustekaupassa myydään erilaisia houkuttelevia sekoituksia,joita voi ostaa  niin pienen tai suuren määrän kuin haluaa.

Täällä toimiva teeyritys Wissotzky perustettiin jo vuonna 1849 Moskovassa, ja  ensimmäinen tehdas täällä pystytettiin vuonna 1936.      YteaHousrityksellä on myös teekauppa Tel Avivissa, jossa myydään eri teelaatuja sekä kaikenlaisia teehen liittyviä astioita ja välineita.Kauppa on oikea teefriikin unelma!           

Kutsu teelle

Ja koska teetä on mukavaa juoda seurassa, lähetän teekutsun Hipulle Intiaan Kukkapilliblogista.Hippu varmaankin voisi kertoa,miten teenjuonti sujuu eksoottisessa Intiassa. Siellähän sitä paljon viljelläänkin.

30 kommenttia:

  1. Hih, teillä on samanlaisia teekuppeja kuin meillä. Tosin ne eivät ole meidän ostamat, en itse pidä niistä ja eikä niitä juuri käytetä. Ja liian pieni minulle, tarvitsen hieman isomman kahvi- tai teekupin :)

    Teillä näkyy teevalikoimaakin olevan, vaikka täällä on teetä niin ei silti niin laajaa valikoimaa. Lisäksi jos on esim. mansikkateetä niin ei se valitettavasti juuri mansikalle maistu. Mutta enemmän tulee juotua ihan perinteistä teetä kuitenkin.

    VastaaPoista
  2. Onpa teehyllyjen sisalto muuttunut siella sitten viimekaynnin!

    Suomessa kaydessa ostan aina ison kassillisen erilaisia teelaatuja. Minusta siella on paremmat valikoimat kuin taalla meilla.

    VastaaPoista
  3. Kiitos pienestä teehetkestä! Olen myös lämmennyt taas teenjuonnille ja valikoimien runsaus nykyisin ilahduttaa. Juon aamulla ja illalla itsekseni teetä, mutta päivällä on lounaan jälkeen saatava vahvat kahvit.

    VastaaPoista
  4. Olipa kiva postaus! Itse juon paljon sekä teetä että kahvia ja menenkin ihan sekaisin, kun pääsen kunnon tee/kahviputiikkiin, joissa valikoimaa riittää ja tuoksu huumaa pään :)

    VastaaPoista
  5. Harmi vaan etta monissa hedelma- ja marjateissa on jotain "maku- ja tuoksuaineita" jotka herattaa aina minussa epaluuloja.

    VastaaPoista
  6. Johki:samanlaiset teekupit:-)En minäkään noita paljon käytä,mutta käytin nyt kun on teeaiheiset kupit... Joissain marjateissä voi olla synteettisiä makuaineita, jotka maistuu läpi.Tämän mainitsemani yritysen teet ovat korkealaatuisia.

    Tuula: Varmaankin on siitä kasvanut ja kasvaa koko ajan!Suomessa on mustakin hyvät valikoimat:-)

    Katriina:nykyään juon ehkä vaan kupin kahvia päivässä, ennen taas olin tosi kofeinisti.Nyt maistuu teet paremmin.

    Susadim:kiitos:-) Tuossa kaupassa onkin ihana käydä!

    Anumorchy: Tuossa teessä oli rommin ja omenan makua,mutta ei tunnu ainakaan mikään synteettinen maku läpi, Wissotzkyn teet on sen verran korkealaatuisia.

    VastaaPoista
  7. Minun on valittaen todettava, että en ole tottunut juomaan teetä ja kahviakin juon maltilisesti. Yleensä vain 3 kupillista päivässä.

    Oli mukava lukea teetarinaasi. Jopa rupesi tekemään mieli teetä.

    VastaaPoista
  8. Upea valikoima kaupassa! Taalla useaan tavan kaupassa myytavaan teehen on lisatty arkkivihollistani corn syrupia, ihme juttu. Kun paasisikin tuohon kuvan teekauppaan hamstraamaan..

    VastaaPoista
  9. Mukava kertomus teehetkestä. Alkoi tehdä mieli. Tee on sellaista talvijuomaa, mutta tänä talvena jäänyt jostain syystä vähemmälle. Pidän kyllä enemmän teen mausta kuin kahvin, silti tulee kitattua jälkimmäistä ja aivan liikaa.

    Herkullisen näköisiä nuo pallerot. Reseptissä oli sellaista ainetta, josta en ole ennen kuullut. Lieneekö sikäläistä...

    VastaaPoista
  10. Arleena:Kiitos! Kahvikin on hyvää mutta nykyään tee maistuu hyvältä.

    Kyllimarjaana:kiitos:-)

    Saara: Enpä olisi arvannut että corn syrupia pistetään teehenkin! USAssa yleensä käytin Celestial Seasoningsien teetä,mutta siinä ainakaan ei mun tietääkseni mitään corn syrupia ole.

    Lepis:kiitos:-) Tee on tosiaankin hyvää juuri varsingin talvella.
    Mikäköhän aines niissä namusissa oli,joka oli tuntematon? Tahini seesamitahna? Sitä saa Suomesta monesta marketista ja etnisistä kaupoista.Carob eli Johanneksen leipäpuun jauhetta saa ainakin Helsingissä esim.Ruohonjuuresta.

    VastaaPoista
  11. Olipa kiva postaus. Ja meillä myös on nuo samanlaiset teekupit :) Yleensä käyttämättöminä koska niihin mahtuu liian vähän teetä tai kahvia.

    Ja aivan käsittämättömät teevalikoimat teillä! Meidän tuppukylässä (1,5 milj. asukasta) löytyy joka kaupan hyllystä vain ne samat Tata indicomin pussittamat tylsät teesäkit. Muuallapäin Intiaa olen kyllä nähnyt parempia valikoimia. Mutta myöskään kahvia ei ole saatavilla. Muutamasta kahvilasta voi toisinaan löytää mutta ei jatkuvasti. Muun muassa tällaiset pikku asiat saavat välillä raivon partaalle, mutta nyt meni asian vierestä. Täytyy tulla silloin lueskelemaan sinun postaustasi ja nauttimaan teehetkestä kun oikein ahdistaa :)

    VastaaPoista
  12. Saya: hih, näkyy näitä samoja teekuppeja olevan monellakin,,löysin ne jostain halpahallista viime vuonna ja nyt laitoin koska nissä luki tuo tee.Muuten ne musta kyllä on aika riittoisia.Tai jos haluaa vain pienemmän teeannoksen....

    Voi harmi kun teillä ei ole kunnon teevalikoimaa siellä!Vaikka teilläpäin viljellään teetä....Yritähän kestää siellä teidän "tuppukylässä".

    VastaaPoista
  13. Aika mahtavat teevalikoimat! Pääsisipä ostoksille!:) Minä juon liki päivittäin teetä. Kahvia juon ainoastaan kylässä ja kotona vieraiden kanssa sekä viikonloppuaamuisin miehen seurana. Muuten kyllä ehdottomasti aina teetä. Tykkään aina kokeilla kaikenlaisia sekoituksia, mutta ihan perusteekin menee.

    VastaaPoista
  14. Nyt panit kyllä aika pahan, Yaelian. ;-D En ole nimittäin kummoinenkaan teenjuoja, enkä sen valmistamisesta juuri mitään tiedä, mutta enköhän mä jotain keksi... :-)

    Niin, ja kiitos paljon kutsusta! Tuo omenasiiderin makuinen tee kuulosti kyllä aika hyvältä minunkin mielestäni!

    VastaaPoista
  15. Hippu: Mä oletinkin ,että jotain keksit ;-)

    VastaaPoista
  16. Ihana postaus! Mina olen myos 'teeihminen' ja suomalaisena viela niin harvinainen etten koskaan ole juonut kahvia, koska minusta tee on niin hyvaa ja kahvi maistuu aivan kauhealle. Makuasia :o)
    Asiasta toiseen: talla viikolla nain jalleen sen kojun jossa Naveh Milon vanhemmat myyvat niita laukkuja ym. Sanoivat etta niita ei ole myytavana missaan Tel-Avivin alueella, koska he myyvat vain ns. suoramyyntina (ei kaupoissa tai kaupoille) ja vain pohjoisessa. Jannan jutun minka siella nain oli kokonaan kanelitangoista tehty tarjotin - siis niin etta tangot olivat siina pystyssa ja tarjottimella pienet jalat! Ihanan tuoksuinen! Sanoivat myos etta niita sandaaleja, mita nettisivuilla nakyy, ei olla viela ollenkaan valmistettu.

    VastaaPoista
  17. S: kiitos:-) Ja kiitos kun otit selville.Sääli,etteivät myy täällä keskustassa päin.Nimittäin nuo tuotteet olisivat sopineet mainiosti tapahtumaan,jotka järjestämme ympäristösuojeluryhmäni kanssa toukokuussa.Etsin nimittäin sellaisia ihmisiä,jotka tekevät juuri tuon tapaisia tuotteita. Olisi ollut kiva,jos niiden koju olisi voinut olla myös tuoss meidän tapahtumassa, jossa yksi teema on kierrätys.

    VastaaPoista
  18. Olen mykistynyt tuon hyllyn edessa.Sanaton.

    Kiitos mukavasta teehetkesta.

    VastaaPoista
  19. Juo ja tykkään kaikesta, mutta miehen hirmu savustettua whiskyn hajuista en ole uskaltanut maista... Arkipäivisin aina english breakfast tea, maidolla ja hunajalla.

    VastaaPoista
  20. Arvasinkin että sinä keksit juttua aiheesta kun aiheesta, ja hienon jutun keksitkin. Teillä on kyllä uskomattomat teevalikoimat ja tuo putiikki on kutkuttavan ihana..sinne kun pääsisi.
    Suomessa olen kokeillut kakenlaisia yrttiteitä (?) mutta ei ole enempää kolahtanut. Täällä me juomme usein verveine- (rautayritti) teetä,(tisane), etenkin flunssaan runsaalla hunajalla höystettynä. Omenasiiderin makuinen tee kuulostaa kyllä hyvältä, kesällä jääteenä voisi olla hyvinkin raikasta.

    VastaaPoista
  21. Sirokko: Kiitos;-) Teevalikoimat ovatkin tosiaan hyvin runsaat, kiitos tuon hyvän teefirman.ONko verveine se sitruunan makuinen yrtti,sitä juon täälläkin.

    VastaaPoista
  22. Cider in a teabag? Does it really taste like apple cider??
    I'd love to share that cup of tea and those sweet balls (of ...?) with you. Happy spring!

    VastaaPoista
  23. Dina: That apple cider tea is really good, you should try it! And you are welcome to have tea in my place if you come this way....
    Happy spring to you too!

    VastaaPoista
  24. Aika hurja valikoima eri teelaatuja. Voisi tosiaan mennä sormi suuhun päätöstä tehdessä.

    Itse en juuri teetä juo. Kerran olin kaksi viikkoa juomatta kahvia (ajattelin lopettaa kahvin juomisen) ja korvasin sen teellä. Tykkäsin erityisesti appelsiiniteestä, jonka maustin hunajalla. Jostain syystä tee ilman makeutusta maistuu pahalta, vaikka kahviin en laita sokeria tmv.

    VastaaPoista
  25. Verveine ei ole sitruunanmakuinen itsessään, mutta valmiiseen teehen kyllä sitä lisätään. Saattaa olla että teillä on valmiita sekoituksia. Maku on vähän karvas ilman sokeria. Tarkistin vielä ja suomeksi se on tosiaan rohtorautayrtti.

    VastaaPoista
  26. Elegia:AIka paljon laatuja tosiaankin on.Teet onkin yleensä parempia kun ne on makeutettu,mutta ihan yrttiteitä missä ei ole mitään muuta tykkään joskus juoda ihan ilman sokeria.

    Sirokko: Sekoitin tuon rohtorautayrtin sitruunaverbenaan,joka tosiaan maistuu sitruunaiselta, ja jota ostan joskus yrttinä, ja panen kuuman veden joukkoon. Eli tuota rohtorautayrttiä en taida tuntea.

    VastaaPoista
  27. Tosi hyva vinkki tuo omenasiideritee! Tyokaverini on nimittain Saksasta alunperin ja tuo aina Saksassa kaydessaan sielta jotain omenasiideriteeta. Tuo voisi olla hyva korvike jos Saksassa ei aina jaksa lahtea kaymaan ;)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...