tiistai 29. kesäkuuta 2021

Kesäkuukin jo loppuu

Kotikadulla erään talon pihalla on oliivipuu,ja osa oksista kadun puolella. 
Oliivit valmiita vasta syksyllä

Hupsista,  kesäkuu jo loppuu,  tuntuu että se vasta alkoi...  Täällä  oli  aika miellyttävät säät   vuoden pisimpään päivään saakka,  ja sen jälkeen nousivat sekä lämpötilat että kosteusprosentit, ja nyt on alkanut  se hikisää,  mitä inhoan.  Myös öisin on jo tosi lämmintä,  eilen nukkumaan mennessä mittari näytti 27 astetta.
Viime perjantaina oli  Tel Avivin Pride-kulkue, mutta toisin kuin ennen , eli  vielä 2 vuotta sitten,  ei ollut sitä edeltävää tapahtumaa   keskustan puistossa tai puistokadulla. Värikkäät  kuorma-autot ja kulkue sen. sijaan olivat kaikki rantakadulla,  ja illalla rantakadun varrella olevassa puistossa oli konsertti  johon osallistuivat useat täkäläiset  artistit.  Perjantaina keskipäivän aikaan  oli kuitenkin niin kuumaa,  etten vaan jaksanut lähteä katsomaan ja kuvaamaan  värikkäitä ihmisiä rannan lähellä , vaan lähdin kotia päin.  Myöhemmin näkyi että siellä oli tuhansittain  ihmisiä, mikä ei ehkä niin hyvä juttu, nyt kun Delta-variantti leviää täällä.
Hauskat Pride-ankat kaupassa joka myy hauskoja ankkahahmoja
Kulkueenhan ei pitänyt ensin olla lainkaan tänä vuonnakaan,  mutta sitten  se kuitenkin sallittiin.  Täällähän Delta-variantti on nyt levinnyt joissain paikoissa,  ja kaikki tartunnat ovat tulleet   lentokentän  kautta,  ja todennäköisesti  Venäjällä vierailleiden  kautta,  jotka rikkoivat karanteenimääräyksiä.  Vähän sama juttu kuin Suomessa.....

Vaikka  Delta leviää, niin  nyt kun täällä yli 60 % on rokotettu,  se ei ole lainkaan  vaikuttanut  vaikeasti vaikeasti sairaiden ja kuolleiden määrään,  ja vaikeasti sairaiden määrä on  laskenut , vaikka   virus leviää.  Täällä onkin kovin nyt kannustettu 12-15 vuotiaiden rokottomista,  ja sen pitäisi tapahtua pian,  sillä rokotteet ovat voimassa enään hieman yli viikon,  eikä niitä sen jälkeen voi käyttää,  eikä uusia rokotteita ole vielä saatu tänne.  Tuon leviämisen vuoksi  maskit sisätiloissa tulivat taas pakollisiksi,   juuri kun ehti tottua siihen ettei niitä enää tarvita... Koska tartunnat ovat tulleet  lentokentän kautta, tästä päivästä lähtien siellä erotetaan punaisista maista tulleet matkustajat eri terminaaliin. Tuo olisi voitu ottaa käyttöön jo paljon aikaisemmin.........
Perjantaina ja tämän kuun loppuun saakka sateenkaariliput heiluvat  joka paikassa  kuten tässä kahvilassa.
Samoin kuin tässä Columbus Cafessa. Tuo kahvila kuuluu ranskalaiseen  Columbus Cafe-ketjuun,  jolla kahviloita eri puolilla maailmaa ,  ja tämä yksi tässä kivassa kulmassa  Tel Avivin keskustassa.
Olin tilannut ajan  postikonttoriin , joka on keskustan vanhan kauppakeskuksen alakerrassa,  ja kadun alla oleva käytävällä oli taas uusi näyttely,  nyt Pride-kuukauteen liittyvä.  Tästä eteenpäin tullaan postikonttoriin .  Tulin postikonttoriin   7 minuuttia myöhässä, koska bussini oli myöhässä,   ja postissa oleva laite,  johon piti kirjoittaa puhelinnumero, ilmoitti että   minun aikani oli mennyt ohi.  Siinä tilanteessa kyllä harmitti ettei postiin voi mennä noin vain vaan pitää tilata aika.  Ei  auttanut kuin tilata aplikaation kautta uusi aika huomiseksi... 
Myöhään iltapäivällä naapurit yläkerrassa kutsuivat kahville, ja ihana Lara-kissa istui mekkoni päällä. Ei haitannut, hän on ihana:)

Hyvää kesäkuun loppua ja  heinäkuun alkua 

18 kommenttia:

  1. Todellakin, kohta jo heinäkuu ja minustakin tuntuu että vasta tämä kesä alkoi. Täällä ei ole mitään erityisen lämpimiä päiviä pidellyt nyt taas hetkeen. Ei ole kylmäkään, mutta pilvistä ja satelee suunnilleen joka päivä jossain vaiheessa. En tykkää, minä ottaisin sen hikisään mieluummin. :D

    Täällä on myös Delta-muunnos vallitsevana nykyään ja tartuntamäärät kammottavat. Mutta moni sairastaa nyt covidin lievempänä eli sairaalat eivät ainakaan vielä ratkea liitoksistaan.

    Ihania nuo pride-ankat. Voisin ottaa omaankin ammeeseen, mutta se varmaan homehtuisi niin kuin kävi edellisillekin ankoille :D

    Vai että pitää postiinkin varata aika. Aika rasittavaa, jos ei ole lainkaan joustoa. Aika vaikea osua juuri tarkalleen oikeaan aikaan paikalle, ellei satu asumaan ihan kulmilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elegia: Minustakin kesäkuu meni aika nopeasti ohi. Täällä on nyt kuumaa yhdistettynä kosteaan, ja se on kamalaa, pelkkä kuumuus ei ole lainkaan paha siihen verrattuna. Sade olisi kyllä niin ihanaa täällä just nyt, mutta pitää odotella loppusyksyyn sitä varten.
      Delta tosiaankin leviää nopeasti, mutta sairaaloihin ei ole joutunut uusia potilaita, eikä vakavia tapauksia.
      Nuo ankat ovat tosi söpöjä, ja tuo kauppahan myy pelkästään erilaisia ankkoja, monethan keräävät tuollaisia. Voi ei,miten ne homehtuivat ...

      Juu postiin pitää varata aika, samoin pankkiin ja joka paikkaan , ne on näitä koronan lieveilmiöitä;D TÄnään olin sitten liian aikaisin, mutta sainpahan kirjeen postattua...

      Poista
  2. Helsingissä oli isompi Pride tapahtuma, mutta muuten pride on jäänyt yllättävän vähälle huomiolle täällä tänä vuonna.
    Kaunista tiistai-iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:täällähän yleensä yksi maailman suurimmista PRide-tapahtumista, mutta ei tällä kertaa, eikä ollut sitä tapahtumaa ennen varsinaista kulkuetta. Kivaa loppuviikkoa ja heinäkuuta Outi.

      Poista
  3. Tosi hyvä idea tuo kokonaan eri terminaali punaisista maista tuleville! Monta kertaa matkamme aikana ajattelin, että jos ei ole koronaa, niin lentokenttä on kyllä todella otollinen paikka saada se, kun joutuu jonottamaan milloin minnekin.

    Mäkin hämmästyin tänään, että kohta on jo heinäkuu. Menipäs kesäkuu äkkiä.

    Onpa Lara-kissa filmaattinen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu;Hyvä idea ,mutta olisi voitu ottaa käyttöön aikaisemmin.Täältähän ei voi noin vain mennä punaisiin maihin, se on kiellettyä, ja sinne voi matkustaa vain erikoisluvan kanssa, muuten tulee suuri sakko takaisin tullessa. Lentokenttä on todellakin täällä ollut oikea koronaviruslinko.
      Huomenna jo heinäkuu, kesäkuu tosiaankin meni äkkiä.
      Lara on ihana kissa:)

      Poista
  4. Miten tämä aika meneekin niin nopeasti. Huomenna jo heinäkuu.
    Huolestuttavasti korona leviää taas. Tosi ikävä juttu.
    Hyvää kesäkuun viimeistä päivää ja ihanaa heinäkuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanne:Todellakin tuntui menevän ihan hujauksessa tuo kesäkuu,
      Korona taas leviää, mutta kun ympäri maailmaa jo monissa maissa monet rokotettu, niin ei yhtä vakava tilanne, siltä ainakin näyttää.
      OIkein hvyää kesäkuun viimeistä iltaa ja kaunista heinäkuuta sinulle.

      Poista
  5. Pisteet sinulle kun aina tuot Priden esiin 🏳️‍🌈
    Ja Israelille myös pisteet. 🌈

    Suomessa saattaa Codid-tilanne tasaantua viikon parin kuluttua, toivottavasti teilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:Kiitos, tykkään kuvata Pride-kuukauden kohokohtaa, koska siellä aina niin mielenkiintoisia ja värikkäitä persoonia. Harmi ettei tällä kertaa ollut aikaisemmin aamulla kulkuetta edeltävää tapahtumaa kuten ennen, enkä jaksanut sitten kuumalla mennä ranta-alueelle missä kaikki tapahtui,Yleensähän muutenkin tapahtuma on aina kesäkuun alussa, jolloin säät vielä mukavempia kuin nyt.
      Toivotaan että Covid-tilanne ei mene pahemmaksi, ei teillä eikä meillä. Hyvää heinäkuun alkua sinulle.

      Poista
  6. Kivoja katukuvia. Täälä kans hellettä, mutta tänään onneksi vain 23 astetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack Ulrika:) 23 astetta sopiskin mulle, ainakin päiväsaikaan..

      Poista
  7. Kesäkuu on mennyt kauheaa vauhtia, toivottavasti loma menisi hiukan hitaammin, tosin meillä on paljon tekemistä, joten voi se aika mennä aika nopeastikin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa:Tosi nopeasti menikin. Toivottavasti sinulle on hyvä ja rentouttava loma, paljosta tekemisestä huolimatta.

      Poista
  8. Älyttömän nopeasti mennyt kesäkuu. Ihan uskomatonta ajatella että kolmasosa Suomen kesästämme on jo takanapäin. Enhän minä ole ehtinyt vielä mitään!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:No 2/3 on aika paljon... Ja oottehan te käyneet kalassa ja saaneet hyviä kalasaaliita,mutta kohta varmaan mustikat jo kypsiä teilläpäin. Hyvää Suomi-loman jatkoa teille:)

      Poista
  9. Minä en edes pysy ajan tasalla. Tuskin tiedän mikä päivä tännään on. Väliäkö hällä, kun ei ole mitään varattuja aikoja passattavana. Meillä oli viikon verran helteitä mutta nyt on ihan normaali kesä. Tukholmassa ei yleensä ole helteitä, mutta ilmastonmuutokset ovat tulleet joka puolelle maapalloa. En tykkää erikoiseemmin kesästä, mutta illat ja yöt ovat ihania kesällä.
    Koronatilanne mellä on hyvä. Niistä vähäisistä rajoituksista, mitä meillä on ollut, on enää jäljellä vain perusvarovaisuus deltan vuoksi. Noin kuukausi on jo ollut erittäin vähän tartuntoja. Eilen oli koko maassa 189 uutta tartuntaa, Tukholman regionessa vain 19 uutta tartuntaa. Useimmat testauspaikat on suljettu. Tukholmassa voi testata niin että taksi tulee asunnolle testin kanssa ja hakee sen tunnin päästä laboratorioon. Se on ollut näin Tukholmassa koko pandemian ajan, eikä se maksa mitään. Maassa on todettu noin 700 delta-variota, mutta hekin taitaa olla paranatuneet tässä vaiheessa.
    Meillä ei ole postia lainkaan. Postin virkaa hoidetaan ruokakauppojen tupakka-pelitiskeiltä, yksityisissä butiikeissa ja vähän siellä sun tääällä. Paketit saa yleensä ilmaiseksi kotiin, tai ne voi saada pekettiboxeihin, mitä on ympäri kaupukia. Jokainen voi valita itse minne pakettinsa haluaa tulevan.

    Tilasin talvitossut Kiinasta.Ei vienyt kuin pari päivää, kun tossut seioivat ulko-oven takana nojaten seinään. Lääkkeetkin saa ilmaiseksi kotiin. Kirjat myös. Ruokakin me tilataan 'eteisen lattialle' noin kerran viikossa, eikä koskaan ole saatu huonoa tavaraa.
    Oikein hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donna Roomassa:Onneksi teillä olli vain viikon helteitä, itse läkähdyn täällä näissä helteissä. Näin on,ilmastonmuutokset näkyvät joka puolella, ja täälläkin oli ennätyslämmin talvi,tosi huono juttu, ja kesäkin taitaa olla pitempi kuin ennen. Suomessa rakastin kesiä, mutta täällä rakastan talvea, joka säiltään muistuttaa enemmän SUomen kesää.
      Hyvä kuulla että koronatilanne teilllä hyvä.Täällä tartunnat nousseet, mutta enimmäkseen lasten , nuorten ja ei-rokotettujen parissa, mutta myös aika monta sellaista jotka saaneet 2 rokotetta, mikä vähän huolestuttaa. Täällä oli jo lähes nolla tartuntaa ja monet olivat varmoja että korona voitettu, ja sitten tuli Deltavariantti.....
      Täälläkin voi paketit saada muualle kuin postiin,mutta täällä ei saa postimerkkejä kuin postista, tai ehkä hotelleista. Pakettibokseja täälläkin,mutta lähintä varten tarvitsen bussin ja vielä kävelyn...
      Ohoh, tulivatpa tossut nopeasti! Lääkkeet saa täälläkin kotiin ja lähes kaikkia, mutta en ole kauheasti käyttänyt niitä palveluita.
      Kiitos, och en bra sommar till dig också.-

      Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...